Blind bondscoach na EK 2016

Vandaag heeft de KNVB bekend gemaakt dat Danny Blind na het EK 2016 in Frankrijk de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal gaat worden. Hij volgt dan Guus Hiddink. Guus Hiddink wordt na het WK 2014 eerst nog de bondscoach en volgt Louis van Gaal op die tijdens het WK in Brazilië coach is. Danny Blind wordt tijdens het Ek 2016 al assistent van Hiddink, samen met Ruud van Nistelrooy.

UPDATE: DANNY BLIND IS NA HET VERTREK VAN HIDDINK OP 29 JUNI 2015 PER DIRECT BONDSCOACH GEWORDEN

Assistent-bondscoach tijdens het EK 2016

Danny Blind wordt na het Europees Kampioenschap voetbal van 2016 de nieuwe bondscoach. Blind gaat het Nederlands elftal begeleiden bij het WK in Rusland in 2018. Hij volgt dan Guus Hiddink op die na het aanstaande WK in Brazilië het stokje overneemt van Louis van Gaal. Dat heeft de KNVB vandaag bekendgemaakt. Hiddink wordt op het EK in Frankrijk al bijgestaan door Blind en krijgt ook assistentie van Ruud van Nistelrooy.

KNVB blij met nieuwe bondscoach

Bert van Oostveen van de KNVN zegt tevreden te zijn met de nieuwe technische staf. ‘Met Guus Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen.’ Volgens hem heeft Blind de afgelopen periode ‘zijn meerwaarde bewezen’. ‘Doordat hij na het EK 2016 het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd.’