Duitsland eenvoudig naar kwartfinale

Duitsland heeft zich vanavond relatief eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van het EK 2016. Slowakije werd met 3-0 aan de kant gezet. In de 8e minuut kwamen de Duitsers op 1-0 na een afstandsschot van Jérôme Boateng. Een afgeslagen bal kwam voor zijn voeten, waarna hij hard uithaalde. Het schot werd net getoucheerd waardoor de bal net buiten bereik van de keeper tussen de palen belandde.

Gemiste penalty

Vijf minuten later mistte Mesut Özil namens Duitsland een penalty, die op het eerste gezicht gemakkelijk gegeven was (Skrtel gaf eenGómez een licht duwtje in de 16). Ondanks de gemiste penalty ging Duitsland vrolijk verder opzoek naar de 2-0. Op een grote kans van Kucka na, kwam Duitsland in de eerste helft niet meer in de problemen, sterker nog, vlak voor rust zette Gómez na een voorzet van Draxler de 2-0 op het scorebord.

Draxler beloont goede wedstrijd

draxler ek 2016 duitsland slowakije

Na rust blijft ook Duitsland aandringen en dat werd beloond. De goed spelende Draxler staat op de juiste plek bij een afgeslagen bal en schiet de bal knap in het dak van de goal: 3-0, tevens de eindstand.

Duitsland zal gaan spelen tegen de winnaar tussen Spanje en Italië.

Plaats een reactie