Duitsland – Italië EK 2016 Voorbeschouwing

Zaterdag om 21:00 in het Nouveau Stade Bordeaux staan twee favorieten tegenover elkaar. Het sterke Duitsland stuit op het stugge Italië van Antonio Conte. Deze twee grootmachten zullen uit moeten maken wie er doorgaat naar de halve finale van het EK. Een ding is zeker, één van de favorieten gaat naar huis.

Duitsland: Is Die Mannschaft de sterkste ploeg tot nu toe?
De groepsfase van DuitslandMario Gomez
De Duitsers plaatsten zich relatief gemakkelijk voor de knock-outfase. In poule C met Polen, Noord-Ierland en Oekraïne werd Duitsland groepswinnaar met zeven punten en dat zonder tegendoelpunt. De ploeg van bondscoach Joachim Löw begon haar toernooi met een wedstrijd tegen Oekraïne. Deze werd met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Shkodran Mustafi en Bastian Schweinsteiger. In de tweede wedstrijd stond Duitsland tegenover buurland Polen. Ondanks de vele kansen voor beide ploegen bleef de wedstrijd steken op 0-0. De derde en laatste groepswedstrijd van Die Mannschaft werd met 1-0 gewonnen. Duitsland had deze wedstrijd tegen Noord-Ierland met veel grotere cijfers kunnen winnen. In het eerste kwartier werd twee keer het houtwerk geraakt. De uitblinkende keeper McGovern wist de schade echter beperkt te houden. De wedstrijd tegen Noord-Ierland was ook de eerste wedstrijd waar Duitsland echt wist te overtuigen. De ploeg van Joachim Löw begon behoudend aan het toernooi maar is de laatste twee wedstrijden los gekomen, zo lijkt het.

draxler ek 2016 duitsland slowakijeAchtste finale
In de achtste finale stond Duitsland tegenover Slowakije. De Slowaken plaatste zich als een van de beste nummers drie voor de knock-outfase en men verwachtte dan ook een walk-over voor de Duitsers. Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen groot was. De Duitsers wisten tegen het verdedigende Slowakije veel kansen te creëren. Al na acht minuten zorgde Jérôme Boateng er met een afstandsschot voor dat zijn ploeg op voorsprong kwam. Vlak voor rust verdubbelde Mario Gómez de score. Na ruim een uur spelen gooide Julian Draxler de wedstrijd definitief in het slot door met een knappe volley de 3-0 te maken.

Echte test
Nu zal Duitsland moeten laten zien dat zij bij de favorieten horen. De Duitsers troffen dit toernooi nog niet eerder een tegenstander van het kaliber van Italië. Duitsland liet eerder tegen Slowakije al zien dat ze, ook tegen een verdedigende ploeg, kansen kunnen creëren. Tegen Italië zullen de Duitsers niet veel grote kansen krijgen. Bovendien is het oppassen om niet op achterstand te komen, dan zou Italië het wel eens heel slim uit kunnen spelen.

Italië: Outsider voor de titel
Groepsfase van ItaliëGraziano Pelle
Waar Italië voor het eerst sinds jaren niet meer met de grote vedettes aantreedt, beschikt de ploeg nog steeds over kwaliteit. Italië functioneert als een team en beschikt daarnaast over veel multifunctionele spelers. De Italianen begonnen hun EK tegen België.

Door prachtige goals van Emanuele Giaccherini en Graziano Pellè werden de Belgen met 2-0 opzij gezet. Door een overwinning op Zweden verzekerde Italië zich van groepswinst in Poule E. Deze overwinning kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De Italianen bleven lang op 0-0 steken. Twee minuten voor tijd wist de Braziliaanse Italiaan Éder na een knappe actie de 1-0 binnen te schieten. In de laatste groepswedstrijd stond Italië tegenover Ierland. De Ieren hadden een overwinning nodig om nog door te kunnen gaan naar de knock-outfase. Vijf minuten voor tijd zorgde Robbie Brady voor de enige treffer in de wedstrijd. Ondanks dit verlies wisten de Italianen toch de achtste finale te bereiken.

Antonio ConteAchtste finale
In de achtste finale treft Italië Europees kampioen Spanje. Italië weet grip te krijgen op het snelle, korte spel van Spanje. De Spanjaarden kunnen niet in hun spel komen en Italië wordt sterker en sterker. In de 33e minuut zorgt Giorgio Chiellini voor de openingstreffer. David De Gea weet een vrije trap van Éder niet goed weg te werken en Chiellini werkt de rebound binnen. De Italiaanse verdediging staat ook in deze wedstrijd weer als een huis. Spanje probeert tot grote kansen te komen maar het lukt simpelweg niet om langs de Italiaanse verdediging te geraken. In de extra tijd zorgt Graziano Pellè voor de 2-0. De Italianen hebben al twee toplanden verslagen, winnen van Duitsland zal het volgende doel zijn.

Graziano PelleTeamspirit
Italië werd vooraf niet gezien als een van de kanshebbers op de Europese titel. Door de strijd en passie die de ploeg van Antonio Conte telkens weer op de mat legt, speelt niemand graag tegen Italië. De Azzuri strijdt voor elke meter. Tegen Duitsland zal Italië het moeten doen zonder Antonio Candreva, hij is geblesseerd. Thiago Motta onbreekt vanwege een schorsing en Daniele De Rossi is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Duitsland. De kracht van Italië is dat zij, ook wanneer belangrijke spelers onbreken, kwaliteit compenseren met mentaliteit. Welke elf spelers Conte ook opstelt, iedereen werkt keihard om een zo goed mogelijk resultaat te halen.

Plaats een reactie