Duitsland – Slowakije EK 2016 Voorbeschouwing

In de achtste finales van het EK 2016 staat de regerend wereldkampioen Duitsland tegenover Slowakije. Beide ploegen hebben dit toernooi verzorgd voetbal laten zien. Slowakije hoopt met sterspeler Marek Hamšík de Duitsers te verslaan. Een maand geleden lukte dit al eens. In München wonnen de Slowaken destijds met 1-3.

 

Duitsland: Wereldkampioen spaart krachten

Jerome Boateng

De Duitsers plaatsten zich relatief gemakkelijk voor de achtste finales. In poule C met Polen, Noord-Ierland en Oekraïne werd Duitsland groepswinnaar met zeven punten en dat zonder tegendoelpunt. De ploeg van bondscoach Joachim Löw begon haar toernooi met een wedstrijd tegen Oekraïne. Deze werd met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Shkodran Mustafi en Bastian Schweinsteiger. In de tweede wedstrijd stond Duitsland tegenover buurland Polen. Ondanks de vele kansen voor beide ploegen bleef de wedstrijd steken op 0-0. De derde en laatste groepswedstrijd van Die Mannschaft werd met 1-0 gewonnen van Noord-Ierland. Duitsland had deze wedstrijd met een veel grotere marge kunnen winnen. In het eerste kwartier werd twee keer het houtwerk geraakt. De uitblinkende keeper McGovern wist de schade echter beperkt te houden.

Halve kracht

Duitsland lijkt de groepsfase te zijn doorgekomen op halve kracht. Met spelers als Thomas Müller, Mesut Özil en Toni Kroos kan Duitsland van iederereen winnen op dit EK. Ook achterin staat het als een huis. Jérôme Boateng en Mats Hummels staan centraal achterin. Mochten zij uitgespeeld worden dan staat er altijd nog Manuel Neuer op doel. Een struikelblok voor Joachim Löw en zijn technische staf is de spitspositie. In de eerste twee wedstrijden startte Mario Götze in de spits, waar Mario Gómez in de laatste wedstrijd in de punt verscheen. Wie zal er tegen de Slowaken in de spits staan?

Slowakije: Verrassend verzorgd voetbal

Slowakije is een van de landen die tot nu toe wist te verrassen op dit EK. Bondscoach Ján Kozák laat zijn ploeg, ook tegen kwalitatief sterkere landen, verzorgd voetballen. Slowakije beschikt met enkele onbekende spelers toch over een aardig team. Slowakije speelde haar eerste groepswedstrijd tegen het eveneens verrassende Wales. Deze wedstrijd werd met 2-1 verloren. Enkele dagen later wisten de Slowaken wel te winnen. Het Rusland van Leonid Sloetski werd met 2-1 verslagen. In de laatste groepswedstrijd tegen Engeland wisten de Slowaken de score op 0-0 te houden. Door sterk spel van keeper Matúš Kozáčik lukte het de Engelsen niet om een doelpunt te maken. Slowakije plaatste zich als een van de beste nummers drie voor de achtste finales.

Marek Hamsik

Creatieve man

Grote man op het middenveld van Slowakije is natuurlijk Marek Hamšík van Napoli. De excentrieke middenvelder wist zichzelf al te onderscheiden met een prachtgoal tegen Rusland. Na zichzelf goed vrij te hebben gespeeld tussen de Russische verdediging schoot Hamšík de bal overtuigend binnen tegen de binnenkant van de paal. Hamšík staat inmiddels al negen seizoenen onder contract bij Napoli. De vraag is of hij ook na dit toernooi nog in Stadio San Paolo te bewonderen is.

Opstellingen Duitsland en Slowakije

Zet nu gratis 200 euro in op jouw favoriet!

Plaats een reactie