Frankrijk eerste, Zwitserland tweede in groep A

In groep A is de wedstrijd tussen gastland Frankrijk en Zwitserland geëindigd in 0-0. Hierdoor is Frankrijk groepswinnaar geworden in groep A.

Van een salonremise was geen sprake, beide landen gingen vol voor de winst. Vooral Paul Pogba was gedreven en met een paar mooie acties en schoten op goal was hij in de eerste helft de gevaarlijkste man van Frankrijk.

ek 2016 frankrijk zwitserland

Na rust kreeg Zwitserland wat meer balbezit en kwamen de Zwitsers meer op de helft van Frankrijk. Toch kreeg Frankrijk een van de grootste kansen; Na een prachtige rush van Moussa Sissoko volleyde Dimitri Payet de bal hard en mooi op goal, maar net op de lat.

Opvallend in deze wedstrijd waren maar liefst vier kapotte shirts van Zwitserland, te danken aan het trekwerk van de Fransen.

Albanië won verrassend van Roemenië, waardoor de Roemenen nu uitgeschakeld zijn. Albanië maakt nog kans om door te gaan als een van de beste nummers 3. Armando Sadiku was de gevierde man. Met een fraaie kopbal maakte hij het eerste EK-doelpunt van Albanië ooit.

Plaats een reactie