Hongarije – België EK 2016 Voorbeschouwing

Hongarije en België wisten allebei de groepsfase te overleven en zich te plaatsen voor de achtste finales van het EK. Hongarije wist poule F zelfs te winnen ten koste van IJsland, Portugal en Oostenrijk. België werd tweede in een poule met Italië, Zweden en Ierland. Zondag om 21:00 zullen de twee ploegen in Stadium Municipal moeten uitvechten wie er doorgaat naar de kwartfinale.

Hongarije: Hoe lang duurt het sprookje voort?

Hongarije is een van de landen die tijdens dit EK boven zichzelf uit wist te stijgen. In een poule met Portugal, IJsland en Oostenrijk wisten de Hongaren zich tot groepswinnaar te kronen. Vooraf hadden veel kenners Hongarije als vierde zien eindigen in de groep, niets bleek minder waar. De ploeg van bondscoach Bernd Storck opende haar EK met een wedstrijd tegen Oostenrijk. Meteen wist Hongarije te verrassen door hen met 2-0 te verslaan.

Balazs Dzsudzsak

Na in de eerste wedstrijd meteen drie belangrijke punten te hebben gepakt, trad de ploeg in de tweede wedstrijd aan tegen EK-debutant IJsland. Lang stonden de Hongaren op achterstand. Dit veranderde echter toen de IJslandse verdediger Birkir Már Sævarsson in eigen doel scoorde. In de laatste groepswedstrijd stond het affiche tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo op het programma. De Portugezen moesten deze wedstrijd winnen om door te gaan naar de achtste finales en dus speelden zij met het nodige risico. Wat volgde was een van de meest aantrekkelijke wedstrijden op het EK tot nu toe. De kijkers werden maar liefst op zes goals getrakteerd. Waar Hongarije het geluk had dat twee doelpunten van richting werden veranderd, blonk aan de kant van Portugal Ronaldo uit met twee prachtgoals. Dankzij het 3-3 gelijkspel tegen Portugal wist Hongarije zich definitief als groepswinnaar te plaatsen voor de achtste finales.

De grote onbekende

Hongarije is voor veel voetballiefhebbers toch te grote onbekende. Niet één speler is actief in een van de vijf Europese topcompetities. Volgens bondscoach Storck is dit juist de kracht van Hongarije. De ploeg functioneert als een hecht team. De meest bekende speler voor de Nederlandse kijker is waarschijnlijk Balázs Dzsudzsák, ex-speler van PSV. De buitenspeler wist dit EK al twee keer tot scoren te komen en is daarnaast aanvoerder van zijn ploeg.

België: Nu of nooit

Ook België wist zich ondanks een zware poule met Italië, Zweden en Ierland te plaatsen voor de achtste finales. Doordat België als tweede eindigde achter Italië speelt de ploeg in achtste finale tegen Hongarije, waar Italië tegen Spanje moet aantreden. De ploeg van Marc Wilmots beschikt over uitzonderlijk talent. België is een combinatie van fysieke kracht, technisch vernuft en een brede spelersgroep. De eerste wedstrijd van De Rode Duivels werd met 2-0 verloren van Italië. Na deze wedstrijd leek er direct wat paniek te ontstaan binnen het kamp van de Belgen. Enkele dagen later liet de ploeg van Wilmots echter gewoon zien dat zij zeker niet afgeschreven moeten worden voor een eventuele titel. Ierland werd met 3-0 opzij gezet. België eindigde haar groepsfase met een 1-0 overwinning op het Zweden van Zlatan Ibrahimović.

België

Gunstig schema

Door een tweede plek in de groep E zitten De Rode Duivels aan de gunstige kant van het toernooischema. Toplanden als Italië, Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn allemaal pas te treffen in de finale van het EK. Tot die tijd lijkt alleen Portugal roet in het eten te kunnen gooien. Voor België lijkt dit een uitgelezen mogelijkheid om tot EK-succes te komen. België beschikt over haar beste selectie sinds jaren. De vraag is of de ploeg van Wilmots met sterspelers Hazard en de Bruyne tot bloei kan komen. Als België haar gebruikelijke niveau weet te halen kan het wel eens een heel mooi toernooi worden. Het is nú of nooit voor de Belgen.

Opstellingen en livescore België Hongarije

Zet nu gratis 200 euro in op jouw favoriet!

1 gedachte over “Hongarije – België EK 2016 Voorbeschouwing”

Plaats een reactie