Italië – Spanje EK 2016 Voorbeschouwing

Het EK is pas op de helft, maar toch staat er in de achtste finales al een ware kraker op het programma. In het Stade de France staan om 18:00 Italië en Spanje tegenover elkaar. De twee grootmachten ontmoetten elkaar al eens eerder op een EK. In 2012 won Spanje de finale van Italië met maar liefst 4-0. De Azzurri zijn uit op eerherstel.

Italië: Gevaarlijke ploeg die niet te onderschatten valt

Waar Italië voor het eerst sinds jaren niet meer met de grote vedettes aantreedt, beschikt de ploeg nog steeds over kwaliteit. Italië functioneert als een team en beschikt daarnaast over veel multifunctionele spelers. De Italianen begonnen hun EK tegen België.

Italië

Door prachtige goals van Emanuele Giaccherini en Graziano Pellè werden de Belgen met 2-0 opzij gezet. Door een overwinning op Zweden verzekerde Italië zich van groepswinst in Poule E. Deze overwinning kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De Italianen bleven lang op 0-0 steken. Twee minuten voor tijd wist de Braziliaanse Italiaan Éder na een knappe actie de 1-0 binnen te schieten. In de laatste groepswedstrijd stond Italië tegenover Ierland. De Ieren hadden een overwinning nodig om nog door te kunnen gaan naar de knock-outfase. Vijf minuten voor tijd zorgde Robbie Brady voor de enige treffer in de wedstrijd. Ondanks dit verlies wisten de Italianen toch de achtste finale te bereiken.

De BBC van Italië

Leonardo BonucciWaar Real Madrid geroemd wordt om haar voorhoede met Cristiano Ronaldo, Benzema en Bale, wordt Italië gevreesd om haar sterke defensie. Barzagli, Bonucci en Chiellini zijn bij Juventus al jaren betrouwbare krachten en ook in de Italiaanse ploeg zijn zij belangrijk. Alle drie de verdedigers zijn ervaren en verdedigend bijna perfect. Bonucci is de man die de opbouw verzorgt. Dat liet de Italiaan al zien tegen België. Met een splijtende pass zette hij Giaccherini alleen voor Thibaut Courtois. Of Italië echt in staat zal zijn om het EK te winnen zal moeten blijken. Mocht Spanje verslagen worden, dan vormen landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland ook nog mogelijke struikelblokken op weg naar de Europese titel.

Spanje: La Furia Roja wil EK-titel prolongeren

Het Spaanse voetbalelftal staat al jaren aan de wereldtop. Na het EK 2008, het WK 2010 en het EK 2012 te hebben gewonnen, werden de Spanjaarden op het WK 2014 al in de groepsfase uitgeschakeld, met de 5-1 nederlaag tegen Nederland als absoluut dieptepunt. Op dit EK moest Spanje meteen vol aan de bak. In poule D stonden lastige ontmoetingen met Tsjechië, Turkije en Kroatië te wachten. In de eerste groepswedstrijd tegen de Tsjechen was Spanje de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Toch duurde het tot de 87e minuut tot Piqué de ban brak en het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. In de tweede groepswedstrijd is Spanje overtuigender. Turkije wordt door twee goals van Álvaro Morata met 3-0 verslagen. In de derde groepswedstrijd, waar Kroatië de tegenstander is, lijdt Spanje haar eerste puntverlies. Sergio Ramos mist een penalty en vlak voor tijd schiet Ivan Perišić de 2-1 binnen. Door deze nederlaag wordt Spanje net als Italië in de loodzware kant van het schema ingedeeld.

Andrés Iniesta, El Mago is het nog niet verleerd

Andrés Iniesta

Bondscoach Vicente del Bosque nam veel Spaanse sterren niet op in zijn selectie voor het EK 2016. Grote namen als Fernando Torres, Diego Costa en Javi Martinez werden allen niet meegenomen naar Frankrijk. Een naam die uiteraard niet ontbreekt is die van Andrés Iniesta. De middenvelder van FC Barcelona laat ook dit EK weer zien dat hij van absolute wereldklasse is. Iniesta strooide in de groepsfase al met prachtige steekpasses en werd dit toernooi al twee keer uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Als iemand de Italiaanse muur kan doorbreken met een beslissende pass, dan is hij het.

Opstellingen en livescore

Zet nu gratis 200 euro in op jouw favoriet!

Zet nu gratis 200 euro in op jouw favoriet!

opstellingen italie spanje

Plaats een reactie