Kaarten EK 2016

Kaarten voor het EK 2016

Het Europees Kampioenschap voetbal 2016 is gespeeld van 10 juni tot 10 juli 2016. Het toernooi werd georganiseerd in en door Frankrijk. De kwalificatie voor dit 15e Europese eindtoernooi, dat voor het eerst met 24 landen wordt afgewerkt, is al in september 2014 gestart. Gezien de nabijheid en populariteit van Frankrijk, mag een ware run op toegangskaarten worden verwacht.

Er zijn vele manieren om veilig en voordelig aan tickets te komen: via de KNVB-fansite Ons Oranje, via de supportersclub van het Nederlands Elftal en De Rode Duivels, via de UEFA én bij Viagogo.

Kaarten via OnsOranje.nl en Belgianfootball.be

Via de fansite OnsOranje.nl en de supportersclub Oranje worden per wedstrijd van het Nederlands Elftal een bepaalde hoeveelheid kaarten beschikbaar gesteld. Voorwaarde is wel dat een lidmaatschap wordt aangegaan, anders komt men niet in aanmerking voor deze tickets. Wie er tijdig bij wil zijn, dient zich in ieder geval vóór 1 december 2015 te hebben ingeschreven als lid. Na de loting voor de eindronde van het EK 2016 in Frankrijk (omstreeks december 2015), kan worden ingeschreven voor toegangskaarten voor het EK 2016.

Voor de Belgen is de officiële website belgianfootball.be. Deze website geeft veel informatie over het bijwonen van de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk.

Voetbaltickets via de Europese bond UEFA

Kaarten EK 2016De overkoepelende Europese voetbalbond UEFA stelt elke vierjaarlijkse eindronde ook een bepaalde hoeveelheid kaarten beschikbaar. De UEFA hanteert hierbij ook een inschrijvingsprotocol, waarbij er in verschillende verkooprondes de mogelijkheid tot inschrijving voor Euro 2016 kaarten wordt geboden. Deze verschillende kaartenverkoopdata worden in een later stadium door de Europese voetbalbond bekendgemaakt.

Kaarten op de zwarte markt zijn bijna altijd duurder

Voor wie misgrijpt bij de officiële kaartverkoopkanalen, liggen er altijd kansen om gewoon op goed geluk naar Frankrijk af te reizen en te proberen om bij het stadion de felbegeerde tickets te bemachtigen. De prijs van deze kaarten op de zwarte markt gaat vaak meerdere malen over de kop, zodat dit een dure investering wordt. Deze optie is temeer af te raden, daar ook mogelijk valse toegangskaarten in omloop kunnen zijn. Hierdoor kan een situatie ontstaat dat supporters dure tickets bij het stadion hebben gekocht, maar tóch het stadion niet inkomen. Dit leidt tot grote frustratie.

Veilig en vertrouwd kaarten kopen bij Viagogo.nl

Beter is het om kaarten voor het EK 2016 te kopen bij Viagogo.nl, ’s werelds grootste online ticketmarktplaats.

Viagogo biedt als intermediair een veilig en betrouwbaar uitwisselingsplatform voor de koop en verkoop van kaarten. Alle transacties worden streng gecontroleerd, zodat de voetbalfan er zeker van is dat de verkoper ook levert wat hij of zij aanbiedt. De gekochte tickets worden altijd tijdig thuisbezorgd door snelle koeriersdiensten als UPS. De ticketverkopen wordt pas uitbetaald als de koper de wedstrijd heeft bijgewoond. In geval er zich toch een probleem voordoet, tracht Viagogo zo snel mogelijk vervangende tickets te regelen. Voordeel van Viagogo is ook dat er niet alleen tickets voor het Nederlands Elftal en de Rode Duivels kunnen worden gekocht, maar ook van andere deelnemende landen aan het EK 2016.

Ticketprijzen zijn van vele factoren afhankelijk

De prijzen van de EK-tickets zijn van vele factoren afhankelijk. Allereerst van de soort wedstrijd en welke landen tegen elkaar spelen. Een openingsduel, halve finale of finale is natuurlijk duurder dan een poulewedstrijd tussen twee relatieve outsiders. De plek in het stadion bepaalt ook de hoogte van de prijs. De eretribune aan de lange zijde is duurder dan een plek hoog in de hoek van het stadion. Verder kan de ticketprijs verschillen per stadion, per aanbieder en per land. De exacte prijzen zijn nu nog niet bekend. Pas na de loting (circa december 2015) voor het EK 2016 in Frankrijk – als bekend is welke 24 landen deelnemen en in welke stadions zij spelen – worden de ticketprijzen duidelijk.

EK-wedstrijden in 10 verschillende Franse stadions

Frankrijk is, na 1960 en 1984, voor de derde maal gastheer van de EK-eindronde. Het EK 2016 in Frankrijk wordt in 10 verschillende stadions in verschillende speelsteden gespeeld. In het Stade de France in Saint-Denis, net buiten Parijs, wordt zowel de openingswedstrijd (op vrijdag 10 juni) als de finale (op zondag 10 juli) gespeeld. De speelsteden zijn: Saint-Denis (Stade de France), Marseille (Stade Vélodrome), Lyon (Stade des Lumières), Parijs (Parc des Princes), Lille (Grand Stade Lille Métropole), Lens (Stade Félix Bollaert), Bordeaux (Stade Bordeaux-Atlantique), Saint-Etienne (Stade Geoffrey –Guichard), Toulouse (Stadium Municipal) en Nice (Allianz Riviera, 35.624).

In totaal voor 51 wedstrijden kaarten verkrijgbaar

In totaal zijn er voor 51 wedstrijden kaarten verkrijgbaar. Voor supporters is het belangrijk te weten dat de deelnemende landen aan het EK 2016 tijdens de drie pouleduels steeds een andere Franse stad aandoen. Frankrijk is als organiserend land zonder kwalificatie zeker van deelname aan het toernooi. Frankrijk speelt zijn pouleduels in Saint-Denis, Marseille en Lille. Het Nederlands Elftal heeft zich niet via de EK kwalificaties zien te plaatsen. Inmiddels zijn de speeltijden ook al bekend: om 15.00 uur, 18.00 en 21.00 uur. Vanaf de kwartfinales wordt er om 21.00 uur afgetrapt.

Plaats een reactie