Letland – Nederland 12 juni 2015

EK 2016 Kwalificatiewedstrijd Letland – Nederland

Op 12 juni 2015 speelt Nederland voor de tweede maal een kwalificatiewedstrijd tegen Letland voor het EK 2016 in Frankrijk en dat is in totaal de derde wedstrijd ooit tegen de Letten. De vorige kwalificatiewedstrijd eindige natuurlijk in een 6-0 na de breed uitgemeten uitspraak van Hiddink dat hij zou stoppen als Letland Nederland zou verslaan. Ook nu kan Nederland geen gelijkspel gebruiken en laat het nu net zo zijn dat de Letten best wel vaak een gelijkspel weten te bewerkstelligen tegen sterkere opponenten.

[maxbutton id=”1″]

In de huidige pool heeft Letland twee wedstrijden verloren en er drie gelijkgespeeld en hoewel in het land in het EK 2004 voor het laatst uit de voorrondes kwam, liet het toen ook sterker geachte landen als Polen en Hongarije achter zich. Vervolgens versloeg Letland Turkije, dat derde was geworden in het WK 2002, in de play-offs en was het deels dankzij het Letse gelijkspel tegen Duitsland dat Nederland na de 3-0 overwinning op de Letten verder kwam in het EK 2004.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Letland

Doel: Cillessen
Verdediging: Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Willems
Middenveld: Sneijder, Blind; Van Persie
Aanval: Depay, Huntelaar, Narsingh

Lees meer over de opstelling op ek2016-frankrijk.nl/opstelling-nederland-letland

Winst op Letland is meer dan gewenst

letland nederland 2015Nederland heeft in het verleden dus voordeel gehad van de Letse mogelijkheid een gelijkspel te bewerkstelligen tegen een duidelijk sterkere opponent, maar dat zou nu wel eens anders kunnen zijn. Ook zinnen de Letten waarschijnlijk op een betere uitslag dan de vorige 6-0 die toch hard aangekomen moet zijn. Het is onwaarschijnlijk dat Nederland zal verliezen van de Letten, maar een gelijkspel kost ook meer punten dan wenselijk en zou een directe doorgang naar de volgende ronde voor Nederland moeilijker maken.

Van de derde positie die Nederland nu bekleed in Groep A, zullen er uiteindelijk slechts vijf van de negen door mogen naar de volgende ronde. Winst van Letland zorgt ervoor dat Nederland nog in de race is tegen voor nummer twee, waar IJsland nu staat met vijf punten voorsprong. Natuurlijk weet Nederland als relatief klein land zelf dat kleine landen niet onderschat moeten worden, maar de huidige positie van IJsland leert ons deze les ook. Letland is ook een klein land en het is te hopen dat het Nederlands Elftal de Letten niet gaat onderschatten door het vorige overweldigende succes.

Scheidsrechter

De scheidsrechter voor deze wedstrijd is Svein Oddvar Moen De Noorse scheidsrechter floot eerder het oefenduel Nederland – Ghana (4-1) in 2010 en het EK-kwalificatieduel Nederland – Hongarije (5-3) in 2011.

Mee naar Riga?

[maxbutton id=”1″]

De wedstrijd op 12 juni 2015 is de return en wordt dus gespeeld in het Skonto Stadion, of zoals het bij de Letten heet Stadionas Skontos, in de Letse hoofdstad Riga. Er zijn nog kaarten beschikbaar en voor de optimisten onder ons is het vast goed nieuws te horen dat Riga een internationaal vermaard nachtleven is waar goed gefeest kan worden. Dus mocht je nog plannen zoeken voor de vroege zomer, Riga is heel goed te doen in de zomer en je kan er dan bij zijn om te zien of Nederland een aantal kritieke punten pakt of verliest en of we dus een koers inzetten naar een directe doorgang of de play-offs.

Plaats een reactie