Nederland Letland 16 november 2014

EK kwalificatie: Nederland Letland

Nederland speelt twee keer tegen Letland tijdens de EK kwalificatie 2016. Zondagavond 16 november om 18:00 uur is het zover! Nederland en Letland kruisen elkaars pad voor de eerste keer tijdens deze kwalificatierondes. Deze wedstrijd is meteen ook één van de laatste duels van 2014 voor de EK 2016 kwalificatie!

Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, want de wedstrijd mag niet verloren worden door Oranje, zeker niet op eigen bodem in de Amsterdam ArenA!. Beiden teams kunnen de overwinning goed gebruiken om kans te maken op een plaatsje voor het Europees Kampioenschap 2016 dat in Frankrijk georganiseerd zal worden.

Guus Hiddink

Nederland wil dolgraag aanwezig zijn op het EK 2016, zeker na het geslaagd Wereldkampioenschap waarin het elftal op de derde plaats wist te eindigen. De huidige bondscoach is de ervaren Guus Hiddink. Hij was al eerder coach van het Nederlands elftal en leidde in 1998 het team naar de halve finale van het WK. Een toevallig leuk detail is dat het komende EK 2016 door zal gaan in dezelfde plaats waar het WK 1998 heeft plaatsgevonden namelijk in Frankrijk.

Oranje heeft ondertussen drie punten kunnen scoren na enkele kwalificatierondes voor het EK 2016. Er ligt dus best een zware druk op de schouders van de jongens van het Nederlands elftal! Indien het elftal niet in de problemen wilt geraken tijdens de kwalificatieronde zullen ze de wedstrijd moeten zien weg te kapen met drie punten. Oranje staat momenteel op de 4de plaats op de FIFA ranglijst.

Letland geen hoogvlieger

Letland heeft het al zwaar te verduren gehad tijdens de EK 2016 kwalificatierondes. Ze zijn geen hoogvliegers op het voetbalterrein maar kunnen met momenten verrassend uit de hoek komen. Het land staat op de 99e plek op de FIFA ranglijst. Toch krijgen de letten tijdens deze kwalificatiereeks een nieuwe kans om succes te kunnen oogsten en hun talent te bewijzen.

De vorige wedstrijd tegen Turkije werd gelijkspel, wat duidt dat er zeker nog vechtlust verborgen zit in het team. Ze willen koste wat het kost aanwezig zijn op Europees Kampioenschap 2016 en zullen hun beste beentje tonen!

nederland letland 2014 ek2016Beiden teams hebben elkaar al eens één keer eerder bestreden in het EK 2004 wat destijds doorging in Portugal. Het Nederlandse team klaarde de klus tegen de Letten in het Estadio Municipal de Braga met 3-0. De doelpunten voor Oranje werden gescoord dankzij Ruud Van Nistelrooij (2) en Ron Makaay. Team Oranje veroverde zo de plaats voor de kwartfinale waar ze het opnamen tegen Zweden, en doorstootten tot de halve finale tegen Portugal. Letland is sindsdien helaas niet meer op een eindtoernooi aanwezig geweest.

Prognose Nederland tegen Letland

Nederland lijkt de favoriet te zijn van deze belangrijke wedstrijd. Oranje heeft nog het voordeel dat zij zullen spelen tegen de Letten voor de ogen van hun eigen “Oranje publiek” in hun thuisbasis te Amsterdam. Beiden teams zullen hard strijden voor de overwinning, want het is namelijk alles of niet. Toch voorspellen wij dat deze wedstrijd voor Nederland makkelijk zal verlopen, want er is wel degelijk kwaliteitsverschil tussen beiden ploegen. Dit valt vooral op omdat Nederland behoort tot de beste ploegen van Europa en Letland tot de zwakkere. Het Nederlands elftal zal deze wedstrijd hopelijk met een ruime overwinning tot een mooi einde kunnen brengen, en zo hun supporters trots maken!

Er zijn nog kaarten!

Jij kan nog aanwezig zijn bij deze spannende wedstrijd,er zijn namelijk nog kaarten te koop voor deze wedstrijd. Mis deze voetbalmatch niet en kom ons elftal aanmoedigen door hun naar de overwinning te schreeuwen op zondag 16 november in het Amsterdam Arena! Vanaf 16 uur is het stadion geopend en de wedstrijd zelf zal beginnen om 18.00 uur!

[maxbutton id=”1″]

Plaats een reactie