Nederlands Elftal zakt op FIFA ranglijst

Met het WK voetbal in aantocht is het Nederlands Elftal weer een paar plekken gezakt op de FIFA ranglijst. Oranje staat nu op de 15e plek. Het was in 2002 voor het laatst dat het Nederlands Elftal zo laag op de ranking stond. Vorige maand begon het terugvallen, toen zakte Oranje voor het eerst sinds 12 jaar uit de top 10. Hoogtepunt was augustus 2011, toen voerde Nederland even de ranglijst aan.

Tegenstanders Oranje

Van de drie tegenstanders van het Nederlands elftal op het komende WK in Brazilië, staan er nu twee boven het Nederlands Elftal. Spanje voert de lijst aan en Chili staat nu op de 14e plaats. Andere tegenstander van Oranje, Australië, stond op plek 63 en is gestegen naar de 59e plaats.

Rode Duivels

De Rode Duivels vallen nu net uit de top tien en staan nu op de twaalfde plaats. Opvallend zijn de Schotten, die nu ineens 22e staan, daar waar ze vorige week nog 37e stonden.

De landen kunnen op het WK 2014 weer veel punten verdienen, dus we zijn weer benieuwd hoe alles er voor staat zodra de winnaar van het WK in Brazilië bekend is. En daarna gaan we ons opmaken voor het EK 2016 in Frankrijk.

Actuele FIFA Ranglijst

Bekijk hier de actuele FIFA ranglijst: