Nieuw uit-shirt Nederlands Elftal 2015-2016

Nieuwe uit-shirt in het wit

Update: inmiddels heeft het Nederlands Elftal een nieuw shirt gepresenteerd!

Bestel via Voetbalshop.nl

Het Nederlands Elftal heeft samen met sponsor Nike het nieuwe uit-shirt en broekje voor 2015-2016 gepresenteerd. Daar waar Oranje afgelopen jaren nog speelde in het blauwe uitshirt, speelt Oranje komende periode in een wit uitshirt. Het broekje is geheel oranje met daaronder witte sokken. Nike en de KNVB geven aan dat dit tenue in ieder geval tot aan het EK 2016 in Frankrijk gebruikt gaat worden.

uitshirt tenue nederlands elftal
Bestel via Voetbalshop.nl

Weerglans van het klassieke Oranje tenue

Het lettertype op dit uit-tenue is speciaal ontworpen door Wim Crouwel, een grafisch ontwerper en tevens een typograaf. ‘Het shirt moet refereren aan de succesvolle periode van Oranje in de jaren 70.’

In de V-kraag zit in de nek de Nederlandse kroon verwerkt. Dit geeft een traditionele en klassieke uitstraling. Op de borst prijkt in het oranje de Oranje Leeuw en het oranje Swoosh teken van Nike.

Bijzonder broekje

Het design van het Oranje broekje valt het meeste op. In het oranje gekleurde broekje zitten horizontale witte strepen verwerkt, die snelheid en beweging moeten uitdragen.

De sokken zijn geheel wit met in het midden het bekende Swoosh-teken van Nike, in het oranje.

oranje broekje nederlands elftal

Nederland- Spanje

Nederland zal dit uit-tenue voor het eerst dragen tijdens de oefenwedstrijd Nederland – Spanje op 31 maart 2015 in de ArenA.

Klik hier om het officiële tenue van het Nederlands Elftal te bestellen bij onze partner Voetbalshop.nl

 

 

Presentatie van het shirt

Bekijk hieronder het promotiefilmpje van Nike en de KNVB waarin Gregory van der Wiel het nieuwe witte uitshirt van het Nederlands Elftal presenteert. Het onderstaande filmpje is afkomstig van OnsOranje.

Plaats een reactie