Oranjecamping Frankrijk EK 2016

Oranjecamping Frankrijk EK 2016

De inmiddels beroemde Oranjecamping is ontstaan tijdens de Europees Kampioenschap voetbal in 1998 in Portugal. Sindsdien is dit fenomeen alleen maar gegroeid. Uiteraard verschilt het aantal deelnemers per keer, omdat het samenhangt met de te overbruggen afstand. Voor het EK 2016 in Frankrijk werd er een recordaantal kampeerders verwacht op de Oranjecamping. Echter doordat Nederland zich niet kwalificeerde, ging het feest niet door.

Wellicht krijgt de Oranjecamping tijdens het EK 2024 in Duitsland wel weer nieuw leven ingeblazen. Een EK naast onze deur. Het enige wat nog mis kan gaan, is dat Oranje zich niet kwalificeert.

Oranjecamping

Niet overal in de wereld heeft de naam Nederland altijd een positieve klank. Misdragingen van bepaalde vakantiegangers zorgen er voor dat er streken zijn waar men de Nederlanders liever ziet vertrekken dan komen. Als er iets is wat daar tegen in gaat dan is het de Oranjecamping wel. Overal waar deze unieke vakantie georganiseerd wordt, viert de lokale bevolking samen met die zo fraai uitgedoste Nederlanders een gigantisch feest. Een feest zonder problemen, zonder rellen en zonder enige misdraging.

Oranjecamping Frankrijk EK voetbal

Het unieke concept van de Oranjecamping heeft ons land en met name de supporters van Oranje een geweldige naam opgeleverd. Overal waar een Oranjecamping heeft plaatsgevonden, denkt men er met plezier aan terug. Denk maar eens aan die enorme Oranje invasie in Duitsland in 2006, waar meer dan 13.000 fans, verdeeld over 3 campings, het Nederlands elftal volgden.

EK Camping?

Is het eigenlijk nog wel een camping? Natuurlijk, gezien het feit dat men in tenten overnacht is het qua naam een camping. Maar wel met een scala aan faciliteiten.

  • Iedere ochtend een lekker ontbijt voor iedere deelnemer.
  • Vervoer van de camping naar de wedstrijden van Oranje en terug.
  • Grote schermen waarop de voorbeschouwingen, nabeschouwingen en alle wedstrijden te zien zijn.
  • Feesttenten met DJ’s, zodat er ook een beetje gevierd kan worden.
  • Uiteraard staat Nederlands personeel klaar voor ondersteuning en informatie.

De Oranjecamping is dus eigenlijk meer een Oranjestad, waar duizenden Nederlanders tijdelijk hun intrek nemen.

Het komende EK 2016

In 2016 vindt in Frankrijk het Europese Kampioenschap voetbal plaats, 28 jaar nadat Oranje huiswaarts kwam als winnaar.

De Oranjecamping voor het EK 2016 is dan ook volop in voorbereiding. Gezien het feit dat Frankrijk dichtbij is en een van de meest geliefde vakantielanden van ons Nederlanders, zou het wel eens druk kunnen worden. Mogelijk nog drukker dan in 2006.
De verwachting is dat een Oranje tsunami over Frankrijk zal rollen, zeker wanneer ons elftal zegevierend van wedstrijd naar wedstrijd trekt.

Inschrijven voor de Oranjecamping in Frankrijk

Zoals al die fans weten die al eens aan de Oranje camping hebben deelgenomen is er bij zijn alles. Liefst met wedstrijdkaartje. Maar zoals het verleden bewezen heeft, zelfs zonder kaartje bleek het een fantastische belevenis. Dankzij de enorme schermen waarop de wedstrijden live te volgen zijn. Samen met vele duizenden andere Oranje fans en steeds meer lokale mensen.

Om in 2016 er bij te zijn, moet je op tijd inschrijven. Wacht niet te lang maar begin met de plannen. Ga samen met de groep waarmee je naar de Oranje camping 2016 wilt gaan aan tafel zitten en maak heldere afspraken. Wie weet kun je zelfs nu al beginnen met maandelijks een afgesproken bedrag op een gezamenlijke rekening te storten zodat het EK 2016 geen te grote kostenpost vormt.

Camping in Frankrijk

Ieder jaar trekken honderdduizenden Nederlanders naar Frankrijk. Voor hun vakantie of om de Nederlandse coureurs aan te moedigen in de Alpen. Men is dus wel iets gewend in Frankrijk. Dat alles valt in het niet met wat voor hun deur staat.
De Oranje camping 2016 zal alles overtreffen wat ze tot nu toe meegemaakt hebben. Inmiddels heeft de Oranje camping heel wat naam en faam gemaakt via de tv. Maar om zoiets in werkelijkheid te beleven. Duizenden Nederlanders, gekleed in de meest opzichtige, mooie, opvallende en spannende Oranje outfits, samen een zee van Oranje vormend is iets unieks.
In Zwitserland, in de Oekraïne, in Polen, in al de landen waar de Oranje camping tot nu toe neer streek denk men met veel plezier terug aan dat Oranje volksfeest dat wekenlang de stemming er in hield. Dat is ook het doel waarmee we in 2016 naar Frankrijk gaan. Genieten van de verrichtingen van Oranje en een groots feest bouwen.

Deelnemen

Deelnemen kan iedereen die graag een feestje bouwt, die fan is van het Nederlands elftal, die samen met anderen op een ludieke – en positieve wijze wil genieten van het EK. Iedereen die een unieke vakantie wil meemaken. Zoals je het waarschijnlijk nog nooit eerder hebt meegemaakt.

Plaats een reactie