Portugal na penaltyserie door naar halve finales

Portgal heeft donderdagavond de halve finales van het EK 2016 bereikt. Nadat er na 120 minuten 1-1 op het scorebord stond, werd het 5-3 voor de Portugezen in de strafschoppenserie.

portugal naar halve finales ek 2016

Al binnen twee minuten lag de bal in het mandje van de Portugezen. Lewandowski was scherp en maakte netjes de assist van Grosicki af. Daarna bleef Polen gaan voor de 2-0, maar het waren de Portugezen die scoorden: jeugdig talent Renato Sanches schoot vrij hard in, waarbij het schot wat van richting veranderd werd door een Pools been en doelman Fabiański kansloos liet.

Mindere tweede helft

Daar waar er in de eerste helft nog aantrekkelijk voetbal te zien was, stond de tweede helft meer in het teken van behouden voetbal. Op wat kansjes van Cristiano Ronaldo en Arek Milik na, gebeurde er niet zo heel veel meer. In de verlenging werd dit doorgetrokken, waardoor de strafschoppenserie een winnaar zou moeten brengen.

Blaszczykowski was de enige die mistte, waarna Quaresma Portugal naar de halve finale schoot. Portugal gaat spelen tegen de winnaar tussen België en Wales.

Plaats een reactie