Prijzen van kaarten EK 2016

De UEFA heeft bekend gemaakt dat de kaarten voor het EK 2016 in Frankrijk vanaf 25 euro te verkrijgen gaan zijn. Dit geldt voor de wedstrijden in de groepsfase en in de achtste finales. De UEFA geeft ook aan dat de meeste kaarten wel duurder dan die 25 euro zullen zijn, maar dat ze er wel voor gaan zorgen dat er voor alle wedstrijden kaarten onder de 100 euro beschikbaar zullen zijn (met uitzondering van kaarten voor de finale).

Beschikbare kaarten voor het EK 2016

Behalve de uitspraak over de prijs van de kaarten voor het EK, geeft de organisatie aan dat ongeveer 75% van alle kaarten beschikbaar worden gesteld voor fans en neutraal publiek van de 24 gekwalificeerde landen. Dit zou ongeveer betekenen dat 2,5 miljoen kaarten verkocht kunnen worden aan de voetbalsupporters. De rest zal gaan naar sponsoren en bobo’s.

kaarten ek 2016 prijzen

Per duel zullen 2000 kaarten naar inwoners van de desbetreffende speelstad gaan en nog eens 2000 naar spelers van de Fédération Française de Football (FFF – Franse voetbalbond).

De eerste fase van de voorverkoop

De eerste fase van de voorverkoop van de kaarten voor het EK 2016 begint op 10 juni 2015. Op dat moment zullen er zo’n 1 miljoen kaarten in de verkoop gaan.

Kaarten voor de finale van het EK

De finale van het EK 2016 zal op 10 juli 2016 gespeeld worden. Plek van dit voetbalfestijn is het Stade de France in Parijs. De duurste kaart is een kaartje voor de finale: Voor het duurste kaartje voor de finale ben je via het officiële verkoopkanaal 895 euro kwijt.

[maxbutton id=”1″]

Plaats een reactie