Turkije Nederland 6 september 2015

Turkije Nederland op 6 september 2015

Wanneer: 6 september om 1800 uur Nederlandse tijd
Waar: Konya Büyüksehir Torku Arena, in de plaats Konya
Waarom: Kwalificatiewedstrijd EK 2016.
Welke groep: Groep A
Vorige duel: Nederland Turkije op 28 maart 2015 werd het in de ArenA 1-1

Moment van de waarheid voor beide landen

Met het teleurstellend verlopen eerste duel tegen Turkije eerder dit jaar nog vers in het geheugen, maakt het Nederlandse elftal onder leiding van bondscoach Danny Blind zich op voor de revanche in de reeks kwalificatiewedstrijden in aanloop naar het Europees Kampioenschap van 2016. Waar in maart van dit jaar Oranje nog duidelijk met de neus op de feiten werd gedrukt, is de nieuwe bondscoach in de persoon van voormalig international Danny Blind duidelijk bezig vorm te geven aan de uitdaging die steeds moeilijker lijkt te worden.

Nadat Oranje eerder gelijk speelde tegen Turkije en won van Letland en Kazachstan, mag het nu vol aan de bak om uitzicht te blijven houden op deelname aan het EK in 2016. Na het verlies in eigen huis afgelopen donderdag tegen IJsland, kan Nederland zich alleen nog via de playoffs gaan plaatsen voor het EK 2016 in Frankrijk.

Kansrijk of kansarm

Hoe realistisch is een overwinning van Nederland op Turkije, of anders gezegd, maken we eigenlijk nog wel kans op plaatsing van het EK 2016? Er moet sowieso gewonnen worden. Doen we dat niet dan is het over en uit, op wonderbaarlijke uitslagen van de andere teams hoeven we immers niet te rekenen. Uitgaan van de eigen kracht is dus het devies of zoals Arjen Robben het reeds eerder verwoorde: “We moeten gewoon denken, het wordt een moeilijke wedstrijd”, dan ben je als team immers scherp en voetbal je met visie, durf en inzet.

Het noodgedwongen moeten missen van een ervaren speler als Robin van Persie zou wel eens bepalend kunnen zijn, ook al is het logisch om de aanvaller van Fenerbahçe buiten de vermoedelijke opstelling te houden gezien zijn gebrek aan wedstrijdritme. Zijn (beperkte) ervaring met het Turkse voetbal aan de andere kant, zou Oranje goed van pas kunnen komen. Nu ook Arjen Robben niet mee kan doen maakt het er niet beter op.

Aanvallend vermogen

Dat bondscoach Danny Blind zijn zoon Daley zal laten spelen op de positie die hij in gedachten had voor Jetro Willems zal ook geen verrassing zijn. Door de blessure van Jetro krijgt Daley Blind de kans een wat meer permanente positie binnen Oranje te verwerven. Dat hij daarbij onder leiding van zijn vader moet spelen is eerder een nadeel dan een zegen aldus Daley in een eerder interview.

Om het aanvallende vermogen van Oranje beter te consolideren heeft de bondscoach in de aanwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar en Luuk de Jong een goede positie voor zich zelf weten te creëren. Beide spelers hebben reeds in het verleden bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken die je van een international mag verwachten.

Het aanvallende vermogen van Oranje wordt daarnaast nog verder versterkt door Wesley Sneijder en Memphis. Al met al zou het voor Oranje geen onmogelijke, maar zeker ook geen gemakkelijke taak zijn om plaatsing af te dwingen, echter de kans is behoorlijk dat het ook deze keer weer gaat lukken.

Mooie strijd

Het belooft hoe dan ook een mooie strijd te gaan worden: twee landen die alles nog te winnen hebben.

De EK kwalificatiewedstrijd Turkije Nederland wordt gespeeld op 6 september 2015 in de Konya Büyüksehir Torku Arena, in de plaats Konya (zuidwestelijk deel van Midden-Turkije). De wedstrijd begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Plaats een reactie