Voorbeschouwing Nederland Kazachstan

Nederland Kazachstan

Hoewel het wereldkampioenschap voetbal nog vers in het geheugen ligt, zijn de Europese landen inmiddels alweer begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2016. Nederland kende een valse start, doordat het in en tegen Tsjechië met 2-1 verloor. Vrijdag 10 oktober krijgen de mannen van Guus Hiddink een herkansing: Nederland speelt dan in de Amsterdam Arena voor eigen publiek tegen Kazachstan. Een overwinning is noodzakelijk en iedereen rekent daar dan ook op. Maar wordt het daadwerkelijk zo gemakkelijk voor Oranje? Hieronder een voorbeschouwing op Nederland versus Kazachstan.

Nederlands Elftal

Het is altijd lastig om na een zeer goed resultaat in een eindtoernooi gemotiveerd te raken voor het volgende project. Nadat Louis van Gaal het maximale uit het Nederlands Elftal wist te halen op het Wereldkampioenschap in Brazilië met een derde plaats, is het altijd lastig om weer op nul te beginnen in de kwalificatiereeks voor het EK 2016. Bovendien is de voetbalkalender voor de meeste spelers overvol. Enkele weken na het Wereldkampioenschap begonnen de meeste competities al en ook de Europese clubtoernooien zijn inmiddels alweer in volle gang. Tussendoor dient Nederland zich dus te plaatsen voor het Europees Kampioenschap dat in 2016 in Frankrijk gehouden zal worden.

Louis van Gaal zwaaide af als bondscoach en er kwam een oude bekende voor terug. Guus Hiddink was immers coach van het Nederlands Elftal toen het tijdens het WK van 1998 in Frankrijk de halve finale wist te bereiken. Daarin werd het vervolgens uitgeschakeld door Brazilië door middel van penalty’s. Guus Hiddink kende bij zijn terugkeer als bondscoach alles behalve een goed begin. Eerst werd er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië verloren en vervolgens werd ook de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië verloren. Opvallend gegeven in beide wedstrijden is dat Hiddink divers systemen gebruikte. De bondscoach lijkt dus nog niet zeker van het te spelen systeem. Wat wel voor Hiddink pleit is dat enkele belangrijke spelers ontbraken tegen Tsjechië. Zo was Arjen Robben, tijdens het WK nog de grote uitblinker, nog afwezig vanwege een blessure. In de wedstrijd tegen Kazachstan zal de vleugelaanvaller van Bayern München naar alle waarschijnlijkheid wel gewoon mee doen.

Opvallend aan de selectie van Guus Hiddink is dat hij twee spelers heeft opgeroepen die behoorlijk lang uit beeld zijn geweest bij het nationale elftal. Erik Pieters is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot een vaste waarde bij Stoke City en krijgt van Hiddink de kans om zich bij het Nederlands Elftal te bewijzen. Ibrahim Afellay werkte al eerder samen met Guus Hiddink bij PSV en krijgt ook een nieuwe kans bij Oranje nu hij weer elke week op het voetbalveld te zien is bij Olympiakos.

Kazachstan

Kazachstan is niet alleen een van de mindere ploegen uit de poule waar het Nederlands Elftal is ingedeeld; het land behoort ook nog eens tot de zwakste ploegen van Europa. Het land nam nog geen enkele keer deel aan een internationale eindronde. Kazachstan heeft naast kwalificatiewedstrijden voor het WK, ook kwalificatiereeksen voor het EK en de Azië cup gespeeld. Hoewel de ploeg soms grote tegenstanders wist te verrassen, plaatste men zich nimmer voor een eindronde. In de laatste kwalificatiereeks, voor het WK 2014, wist men in tien wedstrijden slechts vijf punten te behalen.

Kazachstan staat sinds dit jaar onder leiding van de Rus Yuri Krasnozhan. Die wist in de kwalificatiereeks meteen een goed resultaat te behalen: de eerste wedstrijd tegen Letland werd met 0-0 gespeeld, waardoor de ploeg direct een punt had. Opvallend genoeg staat Kazachstan daarmee na een wedstrijd boven het Nederlands elftal in de poule. Een ander opvallend gegeven is dat vrijwel alle spelers van het nationale elftal ook in de nationale competitie uitkomen. Slechts een speler speelt in Duitsland, bij een club uit de Tweede Bundesliga.

Voorspelling Nederland-Kazachstan

We voorspellen dat deze wedstrijd door Nederland vrij gemakkelijk gewonnen zal worden. Nederland kende een valse start door het verlies tegen Tsjechië, maar zal naar verwachting in deze wedstrijd orde op zaken stellen. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen is enorm. Nederland behoort tot de beste ploegen van Europa en Kazachstan tot een van de zwakste. Dit kwaliteitsverschil zal volgens ons dan ook tijdens de wedstrijd naar voren komen. Daarbij speelt het Nederlands Elftal ook nog eens voor eigen publiek en zal het aan dat publiek graag laten zien waarom het derde is geworden op het afgelopen wereldkampioenschap. Ruime overwinning voor het Nederlands elftal dus!

Er zijn nog kaarten!

Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar voor de wedstrijd tussen Nederland en Kazachstan. De wedstrijd zal vrijdag 10 oktober worden gespeeld in de Amsterdam Arena. Vanaf 18:45 uur is het stadion geopend en de wedstrijd zelf zal om 20:45 beginnen. Klik hier om een kaartje te bestellen en erbij te zijn om het Nederlands Elftal te steunen en naar de overwinning te schreeuwen!

2 gedachten over “Voorbeschouwing Nederland Kazachstan”

    • De thuiswedstrijd (Nederland – Kazachstan) was op vrijdag 10 oktober 2014, dus je verwarring is te begrijpen. Bovenstaande artikel gaat dus over de thuis wedstrijd, en komende zaterdag, toevallig ook 10 oktober, maar dan 2015, speelt Oranje UIT tegen Kazachstan.

      Beantwoorden

Plaats een reactie