Groep J Kwalificatie EK 2024

De kwalificatie voor het EK 2024 voetbal is nog niet begonnen. De EK kwalificatie begint in maart 2023 en loopt door tot en met november 2023. In december 2023 wordt er dan geloot voor het eindtoernooi. Op deze pagina vind je alles over Groep J van de kwalificaties voor het EK 2024 voetbal, inclusief de stand in deze poule, alle uitslagen en de nog resterende wedstrijden.

De indeling van Groep J van de kwalificaties is bekend, deze vind je hieronder.

Stand en indeling in Groep J kwalificatie EK 2024

Groep J kwalificatie EK 2024WGWGVDVDTPunten
Portugal
Bosnië-Herzegovina
IJsland
Luxemburg
Slowakije
Liechtenstein

Uitslagen en programma Groep J kwalificatie EK 2024

DatumAftrap (NL tijd)ThuisUitUitslag
Nnb
Nnb

Wie kwalificeren zich voor het eindtoernooi van het EK 2024 voetbal?

De negen groepswinnaars, de negen nummers twee en de beste nummer drie plaatsen zich rechtstreeks voor het EK voetbal 2024 in Duitsland. Duitsland zelf is automatisch al geplaatst voor het eindtoernooi doordat ze het gastland zijn. De vier laatste tickets voor het EK in Duitsland gaan naar de winnaars van de play-offs van de Nations League.

Sinds 2016 doen er 24 deelnemers mee aan de eindronde van het EK voetbal. Bekijk hier het volledige speelschema van het EK 2024 voetbal.

Wat gebeurt er bij een gelijke stand?

Bij een gelijk aantal punten geldt allereerst het onderlinge resultaat. Mocht dat gelijk zijn, dan geldt het beste doelsaldo. En als ook het doelsaldo gelijk is, gaat het land met de meest gemaakte doelpunten door. Lees hier meer over de beslissingscriteria bij een gelijke stand tijdens de EK kwalificatie.

Plaats een reactie