Portugal Slovenië achtste finale EK 2024

Op 1 juli 2024 nemen Portugal en Slovenië het tegen elkaar op in de achtste finales van het EK voetbal 2024. In Frankfurt wordt er om 21.00 uur afgetrapt. Lees hier onze voorbeschouwing voor Portugal-Slovenië, bekijk de opstellingen en doe je voordeel met onze voorspelling voor dit duel.

Wedstrijd:Portugal Slovenië achtste finale EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Maandag 1 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Deutsche Bank Park
Speelstad:Frankfurt
Capaciteit:52.300
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Daniele Orsato (Italië)
Uitslag0-0 (3-0 wns)

Voorbeschouwing op Portugal Slovenië

Op voorhand is de EK-selectie van Portugal in dit duel de grote favoriet. Slovenië staat 57e op de wereldranglijst en de Portugezen zesde. Maar toch kan het een leuk duel worden. Slovenië won in de groepsfase van België en Portugal zoekt nog een beetje naar de goede vorm. Wie van deze landen gaat er naar de kwartfinale van het EK 2024?

Portugal

Portugal behoort eigenlijk ieder groot toernooi tot een van de outsiders voor de titel, maar zijn nooit de topfavoriet zoals bijvoorbeeld Frankrijk dat was afgelopen jaren. Toch heeft Portugal al 6 EK’s lang Cristiano Ronaldo in zijn gelederen. Ronaldo is bezig records aan te scherpen en zal als EK topscorer aller tijden ook dat records willen aanscherpen. Tevens kan hij als hij scoort de oudste doelpuntenmaker ooit op een EK voetbal worden. In de groepsfase liet hij nog zien niet zelfzuchtig te zijn door niet voor eigen roem te gaan maar netjes een assist af te leveren. Hij zal Slovenië zien als ideale tegenstander om nu wel te scoren. Maar gaat dat lukken?

Slovenië

Slovenië vind het EK al geslaagd en heeft eigenlijk niets te verliezen in deze wedstrijd. Dat de Slovenen de groepsfase doorgekomen zijn met vier punten, zal wel naar meer smaken. En als het van België (nummer drie van de wereldranglijst) kan winnen, waarom niet van Portugal?

Live tussenstand Portugal Slovenië op 1 juli 2024 21.00 uur

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten en statistieken Portugal Slovenië

De lijst van onderlinge resultaten en statistieken tussen Portugal en Slovenië is niet erg lang: slechts één keer eerder werd er tegen elkaar gespeeld. En dan was zelfs onlangs nog. Op 26 maart 2024 speelden beide landen een oefeninterland tegen elkaar in Ljubljana. Opvallend is ook de uitslag: het werd 2-0 voor Slovenië. Adam Gnezda Čerin en Timi Max Elšnik maakten toen de doelpunten.

Opstellingen en formaties Portugal Slovenië EK 2024

Bekijk hieronder de formatie en opstelling Portugal Slovenië:

Formaties

Selectie Portugal EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Portugal op het EK 2024 voetbal.

Selectie Slovenië EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Slovenië op het EK 2024 voetbal.

Voorspelling Portugal Slovenië EK voetbal

Als we een voorspelling moeten doen, is dat wel dat Portugal gaat winnen van Slovenië. Over het algemeen heeft Portugal op iedere positie een speler staan van een beter kaliber dan de Slovenen. Maar wanneer de vechtlust van Slovenië net zo goed is als tijdens de groepsfase en ze de Portugezen lang op 0-0 kunnen houden, dan kon het wel eens een interessant duel gaan worden.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

2 gedachten over “Portugal Slovenië achtste finale EK 2024”

Plaats een reactie