Voorbeschouwing Spanje Frankrijk halve finale EK 2024

Op voorhand een prachtig affiche: Dinsdag 9 juli om 21.00 uur: Spanje Frankrijk in de halve finales van het EK 2024. Frankrijk was vóór aanvang van het EK voetbal de torenhoge favoriet, maar naar mate het toernooi vorderde nam Spanje die plek over. Dinsdagavond om 21.00 uur spelen deze twee favorieten tegen elkaar. Op deze pagina de voorbeschouwing op Spanje Frankrijk, onze voorspelling en de opstellingen van Spanje en Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in de Allianz Arena in München.

Wedstrijd:Spanje Frankrijk halve finale EK 2024
Soort:Halve finale EK 2024
Datum:Dinsdag 9 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Allianz Arena
Speelstad:München
Capaciteit:75.024
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Slavko Vinčić (Slovenië)
Uitslag2-1

Voorbeschouwing Spanje Frankrijk

Spanje

Spanje speelt tot nu toe misschien wel het beste voetbal van alle landen. Met de jonge, maar snelle en gevaarlijke buitenspelers Nico Williams (21 jaar) en Lamine Yamal (16 jaar) en de ervaren spits Alvaro Morata heeft Spanje het aanvallend zeer goed voor elkaar. Daarnaast beschikken ze nog over Dani Olmo en Mikel Oyarzabal om nog maar een paar namen te noemen. In de kwartfinale tegen Duitsland hadden de Spanjaarden wel een verlenging nodig. Het stond na 90 minuten nog 1-1 waarna Mikel Merino pas in de 119e minuut de verlossende treffer maakte.

Het is voor Spanje even puzzelen hoe de opstelling van de Spanjaarden er uit gaat zien, want Pedri viel in de wedstrijd tegen de Duitsers geblesseerd uit en ook kampt Spanje met twee schorsingen voor de halve finales van het EK voetbal: Dani Carvajal en Robin Le Normand, normaliter spelers in de basisopstelling, zijn geschorst voor de halve finale.

Frankrijk

De Fransen stellen wat betreft aanvallend en aantrekkelijk voetbal nog een beetje teleur dit toernooi. De verwachtingen vooraf waren hooggespannen, omdat het Franse nationale voetbalelftal eigenlijk alleen maar uit spelers bestaan die spelen bij de topclubs in Europa. Maar ze laten nog niet het flitsende aantrekkelijke voetbal zien wat we kregen te zien op bijvoorbeeld het afgelopen WK voetbal eind 2022, toen ze de finale haalden.

Bij Kylian Mbappé kan het te maken hebben met het feit dat hij met een masker op moet spelen wegens een gebroken neus. Hij liep die gebroken neus op in de openingswedstrijd van Frankrijk tegen Oostenrijk. Antoine Griezmann daarentegen lijkt wel de man in vorm. Hij zwerft als vanouds overal over het veld heen en zorgt voor de nodige creativiteit en gevaar. Het is de vraag of zijn medespelers dit dinsdag tegen Spanje ook kunnen brengen.

Bij Frankrijk zijn er geen spelers die geschorst zijn.

Live tussenstand Spanje Frankrijk op 9 juli om 21.00 uur

Zodra de wedstrijd tussen Spanje en Frankrijk begonnen is, zie je hieronder live de tussenstand. Daarnaast zie je de wissels, gele kaarten en andere wedstrijdstatistieken zoals balbezit, schoten op doel etc.

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Spanje Frankrijk met statistieken

Spanje en Frankrijk speelden 36 keer eerder tegen elkaar. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Spanje: 16 keer wonnen de Spanjaarden, zeven keer werd er gelijkgespeeld en dertien keer wonnen de Fransen. Het wordt de vijfde keer dat de landen elkaar ontmoeten op een eindronde van een EK voetbal.

Opstellingen Spanje Frankrijk halve finale EK 2024 (9 juli)

Hieronder de opstelling van Spanje en de opstelling van Frankrijk voor de wedstrijd in de halve finale op het EK op dinsdag 9 juli 2024 om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Formaties

En hieronder de formaties waarin beide landen spelen.

Selectie Spanje EK 2024

Hieronder de complete selectie van Spanje op het EK 2024 voetbal. Inclusief wat statistieken van alle spelers, zoals het aantal gele kaarten, doelpunten en assists op het EK 2024.

Selectie Frankrijk EK 2024

Hieronder de selectie van Frankrijk op het EK 2024.

Voorspelling Spanje Frankrijk EK voetbal

Frankrijk staat nummer twee op de wereldranglijst en Spanje achtste. Dus op basis daarvan zou je kunnen voorspellen dat Frankrijk de beste kansen hebben op resultaat. Als je kijkt naar onderstaande data, dan zie je dat Spanje weer meer kans heeft op een resultaat: 37% kans op resultaat voor Spanje en 30% kans op resultaat voor Frankrijk.

Je kan je voorspelling ook doen op basis van wat het land heeft laten zien op het EK 2024 tot nu toe. En dan presteert Spanje beter dan Frankrijk: Spanje won tot nu toe nog alle wedstrijden. Frankrijk niet, dat speelde gelijk tegen Nederland en Polen en won in de kwartfinale pas na een strafschoppenserie van Portugal.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie