Speelstad Frankfurt

Speelstad Frankfurt EK 2024

Frankfurt is een stad die er altijd weer in slaagt om onderdeel te zijn van grote (sport)evenementen die in Duitsland gehouden worden. Dat komt vooral doordat het stadion keer op keer wordt aangepast aan de wensen die op dat moment voor dat specifieke toernooi leven. Zo is Frankfurt ook voor het komende EK 2024 voetbal in Duitsland weer een belangrijk onderdeel van een groot evenement.

Maar dat geldt niet alleen voor voetbal, maar ook voor veel andere sporten die hier met hun eindtoernooien zijn neergestreken. Denk bijvoorbeeld aan de belangrijke plek die het in de Europese geschiedenis van American Football inneemt. Inmiddels heeft ook het voetbal hier een flinke geschiedenis liggen.

Waldstadion

Frankfurt EK 2024 voetbal waldstadion deutsche bank park
Frankfurt EK 2024 voetbal waldstadion Deutsche Bank Park – Afb via https://depositphotos.com/nl/photos/frankfurt-stadion.html

Het stadion van Frankfurt staat onder twee namen bekend. Officieel heet het de Commerzbank-Arena, maar overal wordt het nog altijd aangeduid met de naam die het in 1925 kreeg: Waldstadion. Het is het kleinste stadion van het EK 2024, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd 48.387 toeschouwers in kunnen tijdens het EK 2024.

Het stadion werd gebruikt tijdens de WK’s van 1974 en 2006. Opvallend was het gebruik tijdens de Confederations Cup van 2005. Toen werd de finale van dit toernooi hier gespeeld.

In 2011 werden een halve finale en de finale van het WK voetbal voor vrouwen hier gespeeld. Het stadion speelt dus een rol van betekenis in het internationale voetbal.

De wedstrijden in Frankfurt tijdens het EK 2024

Er worden tijdens het EK 2024 voetbal vijf wedstrijden gespeeld in speelstad Frankfurt. Er worden vier groepswedstrijden en een achtste finale van het EK 202 gespeeld. De Rode Duivels spelen hun eerste groepswedstrijd in het Waldstadion in Frankfurt. België speelt dan in Groep E van het EK 2024 tegen Slowakije. Bekijk hier het complete speelschema van het EK voetbal.

SpeelstadDagDatumTijdThuisUitGroepTickets
FrankfurtMa.17 juni 202418.00
België
Slowakije
ETickets kopen
FrankfurtDo.20 juni 202418.00
Denemarken
Engeland
C
FrankfurtZo.23 juni 202421.00
Zwitserland
Duitsland
A
FrankfurtWo.26 juni 202418.00
Slowakije
Roemenië
E
FrankfurtMa.1 juli 202421.001F3A/B/C1/8 finale

Vervoer Frankfurt tijdens het EK 2024

Met 9 U-Bahnlijnen en 9 S-Bahnlijnen is het metrovervoer in de stad en de omliggende voorsteden goed verzorgd. Tien tramlijnen en een reeks aan dag- en nachtbussen maken de structuur van het openbaar vervoer in de stad compleet.

Het mooie daarbij is dat het stadion in het bezit is van een eigen station dat een knooppunt in het OV in de directe omgeving is. Daardoor is het dus met zekerheid te zeggen dat dit stadion qua omvang misschien de laatste is, maar bereikbaarheid waarschijnlijk de nummer een mag worden genoemd. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom Frankfurt gekozen is.

Meer informatie over Frankfurt

Frankfurt kan ook wel worden omschreven als de groene stad. Meer dan 50 procent van het stadsgebied kan als groen bestempeld worden, inclusief een eigen bos. Dit is ook deels mogelijk door de keerzijde van dit feit.

Aan de andere kant is het ook de stad met de skyline vol hoge gebouwen in het zakendistrict van de stad. Frankfurt is immers zakelijk gezien het centrum van het land. De architectuur die dit met zich meebrengt is daarentegen dan wel weer van een bijzonder niveau en daardoor de moeite waard.