Kaarten EK 2024

Kaarten voor het EK 2024 voetbal kopen

Het Europees Kampioenschap voetbal 2024 wordt gespeeld van 14 juni tot en met 14 juli 2024. Het toernooi wordt georganiseerd in en door Duitsland. De kwalificatie voor dit 17e Europese eindtoernooi, dat met 24 landen wordt afgewerkt, begint in september 2022. Gezien de nabijheid en populariteit van Duitsland als vakantieland, mag een ware run op kaarten EK 2024 voetbal worden verwacht.

Er zijn vele manieren om veilig en voordelig aan tickets voor het EK 2024 te komen: via de KNVB-fansite Ons Oranje, via de supportersclub van het Nederlands elftal en De Rode Duivels, via de UEFA én bij Viagogo.

Kaarten EK 2024 via OnsOranje.nl en Belgianfootball.be

Via de fansite OnsOranje.nl en de supportersclub Oranje worden per wedstrijd van het Nederlands Elftal een bepaalde hoeveelheid kaarten beschikbaar gesteld. Voorwaarde is wel dat een lidmaatschap wordt aangegaan, anders komt men niet in aanmerking voor deze tickets. Wie er tijdig bij wil zijn, dient zich in ieder geval vóór 1 december 2023 te hebben ingeschreven als lid. Na de loting voor de eindronde van het EK 2024 voetbal in Duitsland (2 december 2023), kan worden ingeschreven voor toegangskaarten voor het EK 2024.

Voor de Belgen is de officiële website rfbe.be (Royal Belgian Football Association). Deze website geeft veel informatie over het bijwonen van de wedstrijden van de Rode Duivels op het EK voetbal in Duitsland.

Voetbaltickets kopen via de Europese bond UEFA: verschillende verkoopfases

kaartverkoop tickets ek 2024 voetbal
Afbeelding via https://nl.depositphotos.com/24048149/stock-photo-euro-2012-tickets.html

De overkoepelende Europese voetbalbond UEFA stelt elke vierjaarlijkse eindronde ook een bepaalde hoeveelheid kaarten beschikbaar. De UEFA hanteert hierbij ook een inschrijvingsprotocol, waarbij er in verschillende verkooprondes de mogelijkheid tot inschrijving voor Euro 2024 kaarten wordt geboden. Deze verschillende kaartenverkoopdata zijn inmiddels door de Europese voetbalbond bekend gemaakt. De verschillende verkoopfases vind je hieronder:

Verkoopfase 1: 3 oktober 2023

Op 3 oktober 2023 begint de eerste verkoopfase. Tijdens deze verkoopfase kan je je inschrijven op bepaalde wedstrijden. Zodra de inschrijving afgelopen is, wordt er geloot. Wanneer je ingeloot bent, krijg je van de UEFA een email met daarin het verzoek de kaarten te betalen. Pas na betaling zijn de kaarten definitief. De kaarten die niet betaald worden, komen later weer in de verkoop.

Verkoopfase 2: direct na de loting op 2 december 2023

De loting voor de eindronde van het EK 2024 voetbal is op 2 december 2023. Daarna volgt direct een nieuwe verkoopronde. Aangezien nu bijna alle deelnemers van het EK 2024 bekend zijn, kunnen nu ook hele pakketten gekocht worden (zoals follow-your-team).

Verkoopfase 3: na de playoffs maart 2024

In maart en april 2024 zijn er nog playoffs voor het EK 2024. Hierin worden de laatste drie deelnemers van het EK 2024 bekend. Na deze playoffs volgt ook een laatste ronde voor de kaartverkoop.

Kaarten voor het EK voetbal op de zwarte markt zijn bijna altijd duurder

Voor wie misgrijpt bij de officiële kaartverkoopkanalen, liggen er altijd kansen om gewoon op goed geluk naar Duitsland af te reizen en te proberen om bij het stadion de felbegeerde tickets te bemachtigen. De prijs van deze kaarten op de zwarte markt gaat vaak meerdere malen over de kop, zodat dit een dure investering wordt. Deze optie is temeer af te raden, daar ook mogelijk valse toegangskaarten in omloop kunnen zijn. Hierdoor kan een situatie ontstaat dat supporters dure tickets bij het stadion hebben gekocht, maar tóch het stadion niet inkomen. Dit leidt tot grote frustratie.

Veilig en vertrouwd kaarten kopen bij Viagogo.nl

Beter dan de zwarte markt is het kopen van kaarten voor het EK 2024 bij Viagogo.nl, ’s werelds grootste online ticketmarktplaats.

Viagogo biedt als intermediair een veilig en betrouwbaar uitwisselingsplatform voor de koop en verkoop van kaarten. Alle transacties worden streng gecontroleerd, zodat de voetbalfan er zeker van is dat de verkoper ook levert wat hij of zij aanbiedt. De gekochte tickets worden altijd tijdig thuisbezorgd door snelle koeriersdiensten als UPS. De ticketverkopen wordt pas uitbetaald als de koper de wedstrijd heeft bijgewoond. In geval er zich toch een probleem voordoet, tracht Viagogo zo snel mogelijk vervangende tickets te regelen. Voordeel van Viagogo is ook dat er niet alleen tickets voor het Nederlands Elftal en de Rode Duivels kunnen worden gekocht, maar ook van andere deelnemende landen aan het EK 2024 voetbal in Duitsland.

Ticketprijzen zijn van vele factoren afhankelijk

De prijzen van de EK 2024 tickets zijn van vele factoren afhankelijk. Allereerst van de soort wedstrijd en welke landen tegen elkaar spelen. Een openingsduel, halve finale of finale is natuurlijk duurder dan een poulewedstrijd tussen twee relatieve outsiders. De plek in het stadion bepaalt ook de hoogte van de prijs. De eretribune aan de lange zijde is duurder dan een plek hoog in de hoek van het stadion. Verder kan de ticketprijs verschillen per stadion, per aanbieder en per land. De exacte prijzen zijn inmiddels bekend. Na de loting (december 2023) voor het EK 2024 in Duitsland – als bekend is welke 24 landen deelnemen en in welke stadions zij spelen –kun je je als supporter van Oranje inschrijven voor tickets voor het EK 2024.

Hieronder de tabel met het overzicht van de prijzen van de EK kaarten 2024:

prijzen kaarten EK 2024 voetbal in Duitsland
Bovenstaand de prijzen van kaarten voor het EK 2024 voetbal in Duitsland

EK-wedstrijden in 10 verschillende Duitse stadions

Duitsland is voor de tweede keer gastheer van een EK voetbal eindronde. Het EK’88 werd ook in Duitsland gespeeld. Het Nederlands Elftal werd daar Europees Kampioen. Komend toernooi wordt er in 10 verschillende stadions in verschillende speelsteden gespeeld. De speelsteden van het EK 2024 voetbal zijn:

  • Berlijn
  • Keulen
  • Dortmund
  • Düsseldorf
  • Frankfurt
  • Gelsenkirchen
  • Hamburg
  • Leipzig
  • München
  • En Stuttgart

Het is op het moment van schrijven nog niet bekend welke wedstrijden in welk stadion gespeeld worden. De openingswedstrijd is op 14 juni 2024 en de finale van het EK voetbal 2024 is op 14 juli 2024.

In totaal voor 51 wedstrijden kaarten verkrijgbaar

In totaal zijn er voor 51 wedstrijden kaarten verkrijgbaar. Voor supporters is het belangrijk te weten dat de deelnemende landen aan het EK 2024 tijdens de drie groepswedstrijden steeds een andere Duitse stad aandoen.

Duitsland was als organiserend land zonder kwalificatie zeker van deelname aan het toernooi. Het Nederlands Elftal en de Rode Duivels hebben zich via de reguliere EK kwalificaties gekwalificeerd. De kwalificatiewedstrijden duurden van maart 2023 en eindigden in november 2023. De laatste EK play-off wedstrijden staan in maart 2024 op de planning. De loting voor het EK voetbal is op 2 december 2023 om 18.00 uur Nederlandse tijd.

4 gedachten over “Kaarten EK 2024”

Plaats een reactie