Spanje-Georgië achtste finale EK 2024

Op zondag 30 juni om 21.00 uur begint de achtste finale op het EK 2024 voetbal tussen Spanje en Georgië . Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op deze wedstrijd in de knock out fase van het EK voetbal. Tevens vind je hier de opstellingen, de voorspelling voor de wedstrijd en meer statistieken van Spanje-Georgië.

Wedstrijd:Spanje-Georgië achtste finale EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Zondag 30 juni 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:RheinEnergieStadion
Speelstad:Keulen
Capaciteit:50.000
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:François Letexier (Frankrijk)
Uitslag4-1

Voorbeschouwing Spanje-Georgië

De wedstrijd tussen Spanje en Georgië lijkt op voorhand David tegen Goliat: Spanje is een van de grootste voetballanden van Europa en Georgië heeft zich voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor een eindronde van het EK voetbal. En direct stoten ze door naar de knockout fase van dit EK.

Spanje

Spanje kwam tijdens hun groepsduels op het EK 2024 goed voor de dag. Ze spelen makkelijk voetbal, hebben op iedere linie veel kwaliteit en creëren veel mogelijkheden. Op voorhand was Frankrijk de grote favoriet voor de zege op het EK voetbal, maar na de groepsfase geven de bookmakers de Spanjaarden de meeste kansen op de titel. Hun eerste horde in de groepsfase is nu dus Georgië, dat niets te verliezen heeft dit duel.

Georgië

Zoals hierboven ook al aangegeven wordt, Georgië heeft niets te verliezen deze wedstrijd. Het is al een unicum dat ze de groepsfase overleefd hebben. Het land met nog geen vier miljoen inwoners gaat het nu opnemen tegen grootmacht Spanje. Georgië beschikt gelukkig over een van de beste doelmannen van dit toernooi, Giorgi Mamardashvili. De keeper van de Spaanse club Valencia maakt indruk en heeft al 21 reddingen gemaakt tijdens de wedstrijden in de poule. De ene redding nog mooier dan de ander. Maar kan hij zijn land nu ook helpen tegen het grote Spanje? De voorspelling is wel dat hij het druk gaat krijgen.

Live tussenstand Spanje-Georgië op 30 juni 2024 21.00 uur

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten en statistieken Spanje-Georgië

Zeven keer eerder speelden beide landen tegen elkaar. Spanje en Georgië zaten ook bij elkaar in de EK-kwalificatiegroep, de wedstrijd in Tbilisi werd met 7-1 gewonnen door Spanje en in Valladolid werd het ‘slechts’ 3-1 voor de Spanjaarden. In 2016 won Georgië verrassen van Spanje, dit was tijdens een oefenduel in Getafe. De andere wedstrijden werden allemaal gewonnen door Spanje. Hieronder alle onderlinge resultaten en statistieken.

Opstellingen en formaties Spanje-Georgië EK 2024

Selectie Spanje EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Spanje op het EK 2024 voetbal.

Selectie Georgië EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Georgië op het EK 2024 voetbal.

Voorspelling Spanje Georgië EK voetbal

De voorspelling voor Spanje tegen Georgië is toch wel dat Spanje gaat winnen. Het land is dat sowieso aan zijn stand verplicht, maar heeft overall ook betere kwaliteiten. Daarnaast is Spanje tot nu toe een van de weinige landen die heeft laten zien echt goed te zijn al dit toernooi. Bekijk hier ook de statistieken van het EK 2024 (onder andere doelpogingen en schoten op doel).

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie