Nederland uitgeschakeld na verlies tegen Engeland

Nederland is vanavond uitgeschakeld nadat het met 2-1 verloor in de halve finales van het EK 2024 voetbal tegen Engeland. Heel lang stond het 1-1 en leek de wedstrijd af te stevenen op verlenging. Maar in de 91e minuut maakte Ollie Watkins de 2-1 voor Engeland waardoor de droom van de EK-finale voor Oranje voorbij is.

Oranje kwam goed uit de startblokken, want na 7 minuten kwam het Nederlands elftal op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Xavi Simons. Lang heeft Nederland er niet van kunnen genieten, want tien minuten later stond het weer 1-1. Harry Kane benutte een penalty nadat de VAR een overtreding had gezien van Dumfries. Engeland was daarna sterker en had de eerste helft ook 60% balbezit.

Tweede helft

Maar in de tweede helft had Nederland het verdedigend en opbouwend beter op orde en gaf Oranje Engeland niet echt veel ruimte om iets te doen. Maar in de blessuretijd ging het mis voor het Nederlands elftal: Ollie Watkins schoot de 2-1 binnen en daarmee de selectie van Engeland naar de finale van het EK 2024.

Eindstand en statistieken Nederland Engeland op 10 juli

Hieronder het scoreverloop en de wedstrijdstatistieken van de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Engeland in de verloren halve finale van het EK 2024.

Wedstrijdstatistieken Nederland-Engeland

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

1 gedachte over “Nederland uitgeschakeld na verlies tegen Engeland”

Plaats een reactie