Troostfinale EK 2024

Wordt er wel of geen troostfinale gespeeld op het EK 2024? Het is een veel gehoorde vraag. Ondanks dat er maar liefst 24 landen meedoen aan het EK 2024 voetbal, zal er geen troostfinale op het EK voetbal gespeeld worden. Op het WK 2022 voetbal wordt dit bijvoorbeeld wel gedaan, echter heeft de UEFA (al lang voor dat het EK 2024 begon) besloten dat er geen wedstrijd komt om de derde en vierde plaats.

Waarom geen troostfinale op het EK voetbal?

De laatste keer dat er een troostfinale, ook wel verliezersfinale, bronzenfinale of kleine finale genoemd, was in 1980. Daarna is er op een Europees Kampioenschap geen wedstrijd meer gespeeld om de derde en vierde plaats. Dit terwijl er nu wel aanzienlijk meer landen aan het eindtoernooi meedoen. Maar waarom nu geen troostfinale meer dan?

De reden dat de organisatie deze troostfinale geschrapt heeft uit het speelschema van het EK voetbal is om de voetballers na een lang seizoen niet meer extra te belasten met nóg een wedstrijd. Daarbij komt dat een verliezersfinale niet de meest aantrekkelijke wedstrijd is, mede doordat het voor spelers lastig is om gemotiveerd te zijn na het mislopen van de finale van een EK voetbal.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie