Portugal winnaar EK 2016

Portugal heeft vanavond de finale van het EK 2016 met 1-0 van Frankrijk gewonnen. De beslissing viel pas laat. Éder maakte de winnende treffer in de tweede helft van de verlenging. De sterke spits van Swansea City haalde vanaf een meter of 20 hard uit en schoot de bal hard en laag in de goal.

Eerste titel voor Portugal

Na de goal van Éder brak er feest los bij de Portugese fans. Het is voor het eerst in de historie dat Portugal een EK wint.

Uitvallen van Cristiano Ronaldo

De eerste helft stond in het teken van het uitvallen van de geblesseerd geraakte Cristiano Ronaldo. De Portugees kwam ongelukkig in botsing met de knie van Payet. Portugal wist even niet wat het met de nieuwe situatie aan moest. Gelukkig voor hen waren de Fransen er ook een beetje af. De Fransen speelden wel wat beter en kregen hier en daar ook wel mogelijkheden, maar tot echt grote kansen leidde het niet. De mogelijkheden die de Fransen kregen, werden allemaal goed gepareerd door de sterk keepende Rui Patricio.

Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer Portugal in een zege ging geloven. Pas in de tweede helft van de verlenging werd het duel beslist: het schot van Éder bleek de winnende en zorgde ervoor dat Portugal de winnaar is van het EK 2016.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie