Voorbeschouwing Spanje Duitsland kwartfinale EK 2024

De eerste kwartfinale van het EK 2024 is Spanje tegen Duitsland. Het gastland van het EK voetbal neemt het op 5 juli om 18.00 uur in Stuttgart op tegen een van de favorieten voor de titel, Spanje. Op deze pagina lees je de voorbeschouwing op Spanje Duitsland, lees je de (vermoedelijke) opstellingen en vind je de wedstrijdstatistieken en voorspellingen voor deze kwartfinale.

Wedstrijd:Spanje Duitsland kwartfinale EK 2024
Soort:Kwartfinales EK 2024
Datum:Vrijdag 5 juli 2024
Aanvang:18.00 uur
Stadion:Mercedes-Benz Arena
Speelstad:Stuttgart
Capaciteit:60.441
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Anthony Taylor (Engeland)
Uitslag2-1 (wnv*)

Voorbeschouwing Spanje Duitsland

Spanje

Spanje heeft als een van de weinige grote voetballanden laten zien dat het terecht bij de grote voetballanden hoort. De Spanjaarden wonnen in 2008 en 2012 het EK voetbal en zijn nu op jacht naar hun vierde EK-titel. Maar zover zijn ze nog niet, maar ze hebben wel laten zien dat ze gemakkelijk voetballen. Met een voorhoede waar menig land jaloers op is: Nico Williams en Lamine Yamal zijn beide snelle behendige buitenspelers die makkelijk een actie kunnen maken en met een in vorm verkerende Alvaro Morata in de spits is Spanje moeilijk af te stoppen. Spanje treft in de kwartfinale Duitsland aan, dat gastland van dit EK voetbal is en zal het thuispubliek stil proberen te krijgen door te winnen.

Duitsland

De Duitsers spelen een thuiswedstrijd in Stuttgart. Als gastland zullen ze zich gesteund voelen en die steun zullen ze ook nodig hebben tegen Spanje op het EK 2024. Aan het scorend vermogen ontbreekt het niet bij onze oosterburen. Ze wonnen hun openingswedstrijd op het EK met 5-1 van Schotland, daarna werd Hongarije met 2-0 opzij gezet en de derde groepswedstrijd werd er met 1-1 tegen Zwitserland gelijkgespeeld. In de achtste finales maakten ze wederom twee doelpunten en hielden ze, mede door een afgekeurd doelpunt van Denemarken, hun eigen doel schoon.

Bij Spanje en Duitsland zijn er geen spelers die geschorst zijn.

Live tussenstand Spanje Duitsland op 5 juli om 18.00 uur

Zodra de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland begonnen is, zie je hieronder live de tussenstand. Daarnaast zie je de wissels, gele kaarten en andere wedstrijdstatistieken zoals balbezit, schoten op doel etc.

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Spanje Duitsland met statistieken

De wedstrijd in de kwartfinales op dit EK voetbal is de 27e onderlinge ontmoeting tussen beide landen. De verhoudingen liggen dicht bij elkaar want negen maal won Duitsland, acht keer won Spanje en 9 keer werd het gelijk. Dus bij winst van Spanje op Duitsland op dit EK voetbal, zouden alle resultaten weer in balans zijn. Hieronder de onderlinge resultaten en de vorm van Duitsland en Spanje.

Opstellingen Spanje Duitsland kwartfinales EK 2024 (5 juli)

Hieronder de opstelling van Spanje en de opstelling van Duitsland voor de wedstrijd in de kwartfinales op het EK op vrijdag 5 juli 2024 om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Formaties

En hieronder de formaties waarin beide landen spelen.

Selectie Spanje EK 2024

Hieronder de complete selectie van Spanje op het EK 2024 voetbal. Inclusief wat statistieken van alle spelers, zoals het aantal gele kaarten, doelpunten en assists op het EK 2024.

Selectie Duitsland EK 2024

Hieronder de selectie van Duitsland op het EK 2024.

Voorspelling Spanje Duitsland EK voetbal

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie