Informatie over de Oranje Fanzone in Dortmund

Het Nederlands elftal speelt woensdag 10 juli om 21.00 uur in Dortmund de halve finale van het EK 2024 tegen Engeland. De KNVB verwacht minimaal 80.000 Oranjesupporters in Dortmund. Het merendeel van deze bezoekers heeft geen tickets voor Nederland Engeland, maar voor deze mensen is er volop vertier georganiseerd in de Oranje Fanzone in Dortmund. Op deze pagina vind je meer informatie over de Oranje Fanzone in Dortmund voorafgaand aan de wedstrijd tegen Engeland.

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd:Nederland Engeland halve finale EK 2024
Soort:Halve finale EK 2024
Datum:Woensdag 10 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Signal Iduna Park
Speelstad:Dortmund
Capaciteit:81.365
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Felix Zwayer (Duitsland)
Uitslag1-2

Oranje Fan Zone Friedensplatz

Deze fanzone opent om 13.00 uur. Er zal een DJ zijn en vanaf 15.00 uur treden er diverse artiesten op, zoals Wolter Kroes, bekend van Viva Hollandia, FeestDJRuud en anderen. Hier kan je ook de wedstrijd op groot scherm bekijken om 21.00 uur. Tassen groter dan een A4tje mogen niet naar binnen en er zijn geen kluisjes.

Nederland Engeland kijken in het Westfalenpark in Dortmund op groot scherm

In Dortmund hebben ze een Public Viewing speciaal om alle wedstrijden op een groot scherm te kijken. Deze is in het Westfalenpark in Dortmund, hieronder de locatie op Google Maps. Ideaal voor de mensen die geen kaarten voor de halve finale tegen Engeland hebben. Hier zijn vanaf 17.00 uur optredens van een DJ en de Hermes House Band. Tassen groter dan een A4tje mogen niet naar binnen en er zijn geen kluisjes. Er zijn twee ingangen. Je kan hier vanaf 13.00 uur terecht.

Oranje fanwalk richting het Signal Iduna Park stadion in Dortmund

Uiteraard is er op de wedstrijddag ook de inmiddels beroemde oranje stoet richting het stadion. De wedstrijd wordt gespeeld in het Signal Iduna Park stadion in Dortmund. De fanwalk begint om 16.45 16.30 uur Nederlandse tijd vanaf de Kleppingstraße. De stoet gaat dan richting het stadion van Borussia Dortmund waar om 21.00 uur de wedstrijd tegen Engeland begint. Let op: de start van de Oranje Fanwalk is een kwartier vervroegd en begint om 16.30 uur.

Fan meeting Point Kampstraße

Er is ook een Fan Meeting Point met allemaal optredens. Dit begint om 14.30 uur bij de Kampstraße. Hier kan je de wedstrijd niet zien om 21.00 uur, maar er zijn vanaf 14.30 uur dus wel optredens van onder andere Yves Berendse, The Partysquad en Joël Borelli.

Tip: download de KNVB Oranje app

Mocht je afreizen naar Dortmund, dan is het aan te raden de KNVB Oranje app te downloaden en de notificaties aan te zetten. Zo blijf je op de hoogte van eventuele wijzigingen en nieuwtjes. Downloaden kan via:

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie