Speelstad Düsseldorf

Speelstad Düsseldorf tijdens het EK 2024

Düsseldorf is misschien wel de meest gelukkige speelstad van het EK 2024. Deze stad werd in 2006 overgeslagen tijdens het WK, maar won nu de strijd om een van de speelsteden van het EK 2024 te worden van onder andere de stadions in Hannover, Nürnberg en Kaiserslautern. Daardoor worden er in deze stad vijf wedstrijden aan de Rijn gespeeld, in de Merkur Spiel-Arena.

Düsseldorf is qua bevolkingsaantal de zevende stad na Duitsland. Opvallend is dat buurstad Keulen net iets groter is. Het totale gebied is daardoor één van de drukst bevolkte gebieden van het hele land te noemen. De stad wordt al jaren gezien als één van de tien best bewoonbare steden van de wereld.

Merkur Spiel-Arena

Dusseldorf EK 2024 voetbal Merkur Spiel-Arena
Dusseldorf EK 2024 voetbal Merkur Spiel-Arena – AFb via https://depositphotos.com/nl/photos/d%C3%BCsseldorf-esprit-arena.html

De Merkur Spiel-Arena draagt deze naam sinds augustus 2018. Sinds de bouw tussen 2002 en 2004 heeft het stadion echter al verschillende namen gehad, waaronder Esprit Arena. Normaal gesproken kunnen er zo’n 54.000 mensen dit stadion bezoeken tijdens wedstrijden van Fortuna Düsseldorf.

Dat zal echter anders zijn tijdens het EK 2024. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Düsseldorf staanplaatsen toestaat, maar dit tijdens het Europees kampioenschap niet zal mogen. Daarom zullen er dan 51.000 bezoekers kunnen plaatsnemen in de Arena om de wedstrijden van het EK voetbal in 2024 te aanschouwen.

De wedstrijden in Düsseldorf op het EK 2024

In het stadion in Düsseldorf worden vijf EK-wedstrijden gespeeld. Dit zijn drie groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale van het EK 2024. Hieronder het speelschema en het programma van de wedstrijden in speelstad Düsseldorf tijdens het EK voetbal in Duitsland.

Mocht het Nederlands elftal tweede worden in Poule D, dan speelt Nederland de achtste finale van het EK 2024 in Düsseldorf. De tegenstander zou dan de nummer twee uit Poule E zijn.

SpeelstadDagDatumTijdThuisUitGroepTickets
DüsseldorfMa.17 juni 202421.00
Oostenrijk
Frankrijk
DTickets kopen
DüsseldorfVr.21 juni 202415.00
Slowakije
Play-Off Winner Path BE
DüsseldorfMa.24 juni 202421.00
Albanië
Spanje
B
DüsseldorfMa.1 juli 202418.002D2E1/8 finaleTickets kopen
DüsseldorfZa.6 juli 202418.001/4 finale

Vervoer in Düsseldorf tijdens het EK 2024

De tram en de metro zijn in Düsseldorf goed en overzichtelijk georganiseerd en bieden de mogelijkheid om de gehele stad, aan beide kanten van de Rijn, te bereiken. Daarnaast zijn er nog een flink aantal buslijnen die andere delen van de stad aandoen.

Verder zijn er ook nog eens meer dan 1.300 taxi’s die door de stad rijden. Ook die zijn gemakkelijk te gebruiken. Daardoor is het dus heel goed mogelijk om de stad te verkennen.

De echte binnenstad is ook goed te voet te verkennen. Vanaf het centraal station wordt bijvoorbeeld gemakkelijk direct de binnenstad bereikt. Wie die binnenstad doorkruist staat aan de Rijn. Dit hoeft dus geen problemen op te leveren.

Verder informatie over Düsseldorf

Düsseldorf heeft, zoals veel Duitse steden, een eigen kijk op bierbrouwen. Die kijk heeft Altbier opgeleverd. Dit is een specifieke traditionele biervorm die hier heel belangrijk is. De brouwerij is middenin de stad te vinden en daar kan dan ook direct in het bijbehorende café flink geproefd worden van het bier.

De stad staat ook bekend om zijn belangrijke rol in het Duitse uitgaansleven. Dit is ook veel Nederlandse bezoekers niet onbekend. Rondom de wedstrijden van het EK 2024 zal dus ook voldoende vermaakt te vinden zijn voor bezoekers van de stad.