Engeland-Slowakije achtste finale EK 2024

Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op Engeland-Slowakije in de achtste finales van het EK 2024 voetbal. Tevens vind je hier de opstellingen, de voorspelling voor de wedstrijd en meer statistieken van beide landen.

Wedstrijd:Engeland-Slowakije achtste finale EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Zondag 30 juni 2024
Aanvang:18.00 uur
Stadion:Veltins-Arena
Speelstad:Gelsenkirchen
Capaciteit:62.271
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Umut Meler (Turkije)
Uitslag2-1 (wnv*)

Voorbeschouwing Engeland-Slowakije

De EK-selectie van Engeland en Slowakije nemen het tegen elkaar op in de achtste finales van het EK 2024. Voor Engeland een uitgelezen kans om de kritiek op het slappe spel tijdens de groepsfase een kop in te drukken. Voor Slowakije een mooie kans om te laten zien dat de winst op de Rode Duivels in de poule geen toevalstreffer was.

Engeland

Engeland was tijdens het vorige EK voetbal, dat verspreid over heel Europa gespeeld werd, nog finalist. De finale werd pas na verlenging en een strafschoppenserie verloren van Italië. Dat goede toernooi smaakt naar meer alleen de goede vorm van het vorige toernooi is er nog niet bij de Engelsen. De ‘three Lions’ creëren weinig kansen en het lage aantal doelpogingen (zie ook statistieken EK 2024) is ook niet om naar huis te schrijven. Wellicht kunnen ze het tij keren tegen Slowakije.

Slowakije

Slowakije is op zijn beurt bezig aan een voor hun doen goede groepsfase. Er werd verrassend gewonnen van België, een van de grootste stunten op een EK voetbal ooit, en er werd gelijkgespeeld tegen Roemenië, de volgende tegenstander van Nederland. Wel werd er verloren van Oekraïne, maar daar heeft niemand het meer over in Slowakije nu het land zich knap heeft gekwalificeerd voor de achtste finales van het EK voetbal.

Live tussenstand Engeland-Slowakije op 30 juni 2024 18.00 uur

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Engeland-Slowakije met statistieken

Engeland en Slowakije speelden zes keer eerder tegen elkaar. Nog nooit wonnen de Slowaken, een keer werd er gelijkgespeeld en vijf keer gingen de Engelsen met de zege naar huis. Tijden het EK 2016 speelden beide landen ook tegen elkaar, dit keer in de groepsfase, dit duel eindigde in 0-0.

Opstellingen en formaties Engeland-Slowakije 30 juni

Selectie Engeland EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Engeland op het EK 2024 voetbal.

Selectie Slowakije EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Slowakije op het EK 2024 voetbal.

Voorspelling Engeland Slowakije EK

Puur kijkend naar de resultaten in het verleden tussen beide landen is de voorspelling dat Engeland gaat winnen. Slowakije won namelijk nog nooit van Engeland en ondanks het feit dat de Engelsen nog niet echt een goede wedstrijd heeft gespeeld tijdens de groepsfase, is de kans groot dat ze wel gaan winnen van Slowakije in de achtste finales van dit EK voetbal. Hieronder de winkansen waarop je ook je voorspelling kunt gaan baseren.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie