Felix Zwayer scheidsrechter Nederland Engeland in de halve finale

De UEFA heeft Felix Zwayer uit Duitsland aangesteld als scheidsrechter bij de wedstrijd Nederland Engeland in de halve finale van het EK 2024. Komende woensdag om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal in speelstad Dortmund in het Signal Iduna Park de halve finale van het EK voetbal tegen Engeland. De arbiter bij deze wedstrijd is dus Zwayer. Hij wordt bij gestaan door de grensrechters Stefan Lupp en Marco Achmüller. De vierde official is Daniel Siebert en de VAR-scheidsrechter is Bastian Dankert. Allen komen uit Duitsland.

Zwayer floot ook Nederland Roemenië in achtste finale EK 2024

Felix Zwayer floot dit EK voetbal al eerder een wedstrijd van het Nederlands elftal, hij was namelijk op 2 juli jongsleden nog de scheidsrechter toen Oranje tegen Roemenië speelde in de achtste finales van het EK 2024. Dit wordt de derde match waar hij de arbiter is op dit EK voetbal, hij was ook de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Turkije en Portugal op 22 juni.

In 2016 floot Felix Zwayer voor het eerst een duel van het Nederlands elftal, toen speelde Oranje tegen Frankrijk en verloor Nederland met 3-2 en in 2023 was hij wederom de arbiter bij een wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk, toen verloor Nederland ook, nu met 2-1.

Gele kaarten kwijtgescholden voor aanvang Nederland Engeland

Ná de kwartfinales worden alle gele kaarten die spelers tot en met de kwartfinale gehad hebben, kwijtgescholden. Dus dat betekent dat er geen spelers op scherp staan in de halve finales van het EK voetbal. Spelers hoeven dus niet bang te zijn een eventuele EK-finale te missen als ze nu een gele kaart krijgen. Krijgen ze deze wedstrijd rood, dan zijn ze wel geschorst voor de finale.

Slavko Vinčić scheidsrechter bij andere halve finale

Slavko Vinčić uit Slovenië is aangesteld als scheidsrechter bij die andere halve finale. Die wedstrijd wordt gespeeld op 9 juli om 21.00 uur en gaat tussen Spanje en Frankrijk.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie