Oranjecamping Duitsland EK 2024

Oranjecamping Duitsland EK 2024

De inmiddels beroemde Oranjecamping is ontstaan tijdens de Europees Kampioenschap voetbal in 1998 in Portugal. Sindsdien is dit fenomeen alleen maar gegroeid. Uiteraard verschilt het aantal deelnemers per keer, omdat het samenhangt met de te overbruggen afstand. Voor het EK 2016 in Frankrijk werd er een recordaantal kampeerders verwacht op de Oranjecamping. Echter doordat Nederland zich niet kwalificeerde, ging het feest niet door. Sindsdien zijn er geen Oranjecampings meer geweest. Maarrrrr de Oranjecamping krijgt tijdens het EK 2024 in Duitsland nieuw leven ingeblazen, want evenementenorganisator Tribe Company organiseert tijdens het EK 2024 de officiële Camping van Oranje. Dit maakte de KNVB samen met een evenementenorganisator Tribe Company, direct nadat het Nederlands elftal zich had gekwalificeerd voor het EK, bekend.

Evenementenorganisator Tribe Company opvolger van Oranjecamping

De organisatie van de voorgaande Oranjecampings tijdens grote voetbaltoernooien waar Nederland aan meedeed, was al gestopt met het organiseren van de OranjeCamping. Zie ook dit artikel van het Financieel Dagblad. Het missen van het EK 2016 en het WK 2018 heeft ervoor gezorgd dat er niets georganiseerd kon worden. Nu pakt evenementenorganisator Tribe Company dit dus op en toveren ze iedere speelstad waar Nederland moet spelen om in een heuse Oranje camping.

Oranjecamping

Niet overal in de wereld heeft de naam Nederland altijd een positieve klank. Misdragingen van bepaalde vakantiegangers zorgen er voor dat er streken zijn waar men de Nederlanders liever ziet vertrekken dan komen. Als er iets is wat daar tegen in gaat dan is het de Oranjecamping wel. Overal waar deze unieke vakantie georganiseerd wordt, viert de lokale bevolking samen met die zo fraai uitgedoste Nederlanders een gigantisch feest. Een feest zonder problemen, zonder rellen en zonder enige misdraging.

Oranjecamping Frankrijk EK voetbal

Het unieke concept van de Oranjecamping heeft ons land en met name de supporters van Oranje een geweldige naam opgeleverd. Overal waar een Oranjecamping heeft plaatsgevonden, denkt men er met plezier aan terug. Denk maar eens aan die enorme Oranje invasie in Duitsland in 2006, waar meer dan 13.000 fans, verdeeld over 3 campings, het Nederlands Elftal volgden.

EK voetbal Camping

Is het eigenlijk nog wel een camping? Natuurlijk, gezien het feit dat men in tenten overnacht is het qua naam een camping. Maar wel met een scala aan faciliteiten.

 • Iedere ochtend een lekker ontbijt voor iedere deelnemer.
 • Vervoer van de camping naar de wedstrijden van Oranje en terug.
 • Grote schermen waarop de voorbeschouwingen, nabeschouwingen en alle wedstrijden te zien zijn.
 • Feesttenten met DJ’s, zodat er ook een beetje gevierd kan worden.
 • Uiteraard staat Nederlands personeel klaar voor ondersteuning en informatie.

De Oranjecamping is dus eigenlijk meer een Oranjestad, waar duizenden Nederlanders tijdelijk hun intrek nemen.

Het komende EK 2024 in Duitsland

In 2024 vindt in Duitsland het Europese Kampioenschap voetbal plaats, 36 jaar nadat Oranje na het EK ’88 huiswaarts kwam als winnaar.

De Oranjecamping voor het EK 2024 is dan ook volop in voorbereiding. Gezien het feit dat Duitsland dichtbij is en een van de meest geliefde vakantielanden van Nederlanders, zou het wel eens druk kunnen worden. Mogelijk nog drukker dan in 2006. De verwachting is dat een Oranje tsunami over Duitsland zal rollen, zeker wanneer het Nederlands elftal op het EK 2024 zegevierend van wedstrijd naar wedstrijd trekt.

Inschrijven voor de Oranjecamping in Duitsland kan (nog) niet

Fans die al eens aan de Oranje camping hebben deelgenomen weten hoe mooi het kan zijn. Liefst met wedstrijdkaartje. Maar zoals het verleden bewezen heeft, zelfs zonder kaartje bleek het een fantastische belevenis. Dankzij de enorme schermen waarop de wedstrijden live te volgen zijn. Samen met vele duizenden andere Oranje fans en steeds meer lokale mensen.

Inschrijven voor de Oranjecamping kan nog niet, maar de website van evenementenorganisator Tribe Company laat zien dat er na de EK loting op 2 december 2023 meer informatie volgt. Dan weten we ook in welke EK speelsteden Nederland moet spelen.

Camping in Duitsland tijdens het EK voetbal

Ieder jaar trekken honderdduizenden Nederlanders naar Duitsland. Inmiddels heeft de Oranje camping heel wat naam en faam gemaakt via de tv. Maar om zoiets in werkelijkheid te beleven. Duizenden Nederlanders, gekleed in de meest opzichtige, mooie, opvallende en spannende Oranje outfits, samen een zee van Oranje vormend is iets unieks.

In Zwitserland, in de Oekraïne, in Polen, in al de landen waar de Oranje camping tot nu toe neer streek denk men met veel plezier terug aan dat Oranje volksfeest dat wekenlang de stemming er in hield. Dat is ook het doel waarmee we in 2024 naar Duitsland gaan. Genieten van de verrichtingen van Oranje en een groots feest bouwen. Bekijk hier alvast het speelschema van het EK 2024 en zet de data alvast in je agenda!

13 gedachten over “Oranjecamping Duitsland EK 2024”

 1. Hallo de mensen die het oranjedorp organiseerd.
  Ik heb misschien een idee voor de mensen die in een tent gaan slapen. Een slaggestok met voor iedereen zijn eigen vlaggetjes met een zender erin dat je je eigen plek snel weer terug vind. Zeker als je gedronken heb is het helemaal moeilijk om weer je plekje terug te vinden.
  Succes met het organiseren met het oranje dorp.
  Vriendelijke groet Cathy de Koning

  Beantwoorden

Plaats een reactie