Sportzomer 2024

De sportzomer van 2024

Kijk jij er al naar uit? De sportzomer van het jaar 2024? Met het EK 2024 voetbal in Duitsland, de Tour de France en de Olympische Spelen is het volop genieten van diverse toernooien en kampioenschappen in verschillende sportdisciplines. Hoe gaat Nederland presteren? Blijven de oud gedienden het podium behalen? Of staan er hele nieuwe namen op die menig Nederlander zal verbazen met unieke sportprestaties? Allemaal onzekerheden, maar wat we wel weten is dat de zomer van 2024 een echte sportzomer gaat worden. Nog even wachten en dan kunnen weer menig uren achter de tv, of in het stadion, doorgebracht worden.

Sportzomer 2024
Photo by Jannes Glas on Unsplash

Het EK voetbal in Duitsland

Van 14 juni tot 14 juli 2024 zal de 17e editie van het EK voetbal plaatsvinden in Duitsland. Met maar liefst tien stadions in tien verschillende speelsteden is Duitsland gekozen als gastland. Tijdens het EK zullen er 51 wedstrijden worden gespeeld waarbij de finale op 14 juli wordt gespeeld in het stadion in Berlijn. In de kwalificatie voor het EK wacht Nederland zware tegenstanders.

Het Nederlands elftal moet het opnemen tegen regerend wereldkampioen Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar. Deze kwalificatie start op 23 maart 2023 en behelst vijf interlandperiodes. De kwalificatie wordt dan afgerond in november 2023 waarna de deelnemende landen aan het EK bekend zullen zijn.

shirt nederlands elftal 2024

De Tour de France

Een jaarlijks terugkerend evenement voor veel sportliefhebbers is toch wel de Tour de France. Met een ‘grand départ’ in Florence wordt de 111e editie van ‘de tour’ gestart in het mooie Italië. De tour begint op 29 juni 2024 in het historische centrum van Florence. Traditiegetrouw finishen de renners altijd in Parijs, maar vanwege de Olympische spelen in Parijs is dat nog onzeker. Mogelijk zal de tour finishen in Nice op zondag 21 juli omdat twee grote sportevenementen in Parijs om veiligheidsredenen niet mogelijk zijn. Het definitieve besluit moet nog genomen worden, maar de kans dat de finishlijn in Paris wordt neergelegd is niet zo heel erg groot.

De Olympische spelen in 2024

Olympische Spelen 2024 Parijs
De Olympische Spelen 2024 zijn in Parijs. Foto via Unsplash.com

Het grootste vierjaarlijkse sportevenement in de zomer is toch wel de Olympische spelen. In 2024 wordt deze gehouden in Parijs van 26 juli tot en met 11 augustus 2024. Met verschillende sportdisciplines is dit altijd een sportevenement om naar uit te kijken, zeker omdat Nederland met veel sporters vertegenwoordigd zal zijn. Deze Zomerspelen vallen deels binnen de bouwvakantie van 2024, dus een mooie mogelijkheid om dit sportevenement te bezoeken!

De plek van Nederland op de medaillespiegel, de prestaties van individuele sporters en de prestatie van teamsporters blijven altijd spannend en worden via tv of live dan ook graag door een groot deel van Nederland gevolgd. Groot voordeel; de tijdzone van Parijs verschilt niet met Nederland waardoor het grootste aantal wedstrijden live te volgen is. Lees hier alles over de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Wimbledon en Roland Garros

Ben jij een tennisliefhebber? Dan kan je je hart ophalen bij Wimbledon (van 1 juli tot en met 14 juli 2024) en Roland Garros (van 27 juli tot en met 3 augustus 2024). Deze grote tennistoernooien trekken jaarlijks veel bezoekers die de grote ‘tennishelden’ komen bewonderen. Van voorrondes tot finales; deze tennistoernooien blijven spannend om naar te kijken. Bij beide toernooien worden zowel het vrouwenenkelspel, het herenenkelspel als de diverse dubbelspelen afgewerkt. Voldoende om naar uit te kijken dus.

De sportzomer van 2024; een zomer waar je je als sportliefhebber nu al op kan verheugen. Met diverse toernooien en competities beloofd de zomer van 2024 een echte sportzomer te worden. En mocht je even iets anders willen kijken dan sport, dan is er altijd nog het Songfestival