Zwitserland-Italië achtste finale EK 2024

De eerste achtste finale van het EK 2024 is die van Zwitserland tegen Italië. Op deze pagina lees je de voorbeschouwing, zie je de opstellingen en selecties en de voorspelling voor de achtste finale tussen Zwitserland-Italië op het EK 2024 voetbal.

Wedstrijd:Zwitserland-Italië achtste finale EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Zaterdag 29 juni 2024
Aanvang:18.00 uur
Stadion:Olympiastadion
Speelstad:Berlijn
Capaciteit:74.475
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Szymon Marciniak (Polen)
Uitslag2-0

Zwitserland-Italië, strijd tussen twee buurlanden

zwitserland Italië achtste finale EK 2024
Zwitserland en Italië treffen elkaar in de achtste finale van het EK 2024 voetbal

Zwitserland en Italië zijn buurlanden van elkaar. Dit kan vaak de passie nog wat meer aanwakkeren bij de supporters. Beide landen werden in hun poule tweede. Zwitserland verloor in zijn poule nog geen wedstrijd: er werd gewonnen van Hongarije en er is gelijkgespeeld tegen Schotland en Duitsland.

Het EK 2024 is voor Italië nog niet overtuigend verlopen. Ze verloren met 1-0 van Spanje, maar die uitslag had dikker kunnen zijn, aangezien Spanje op veel vlakken domineerde. Van Albanië werd er wel gewonnen en in het laatste groepsduel werd er met 1-1 tegen Kroatië gelijkgespeeld.

De voorspelling voor deze wedstrijd is dan ook dat het een open wedstrijd wordt, waarbij het niet uitgesloten is dat het wederom eindigt in een gelijkspel (en dus verlenging en/of een strafschoppenserie).

Live tussenstand Zwitserland-Italië op 29 juni 2024 18.00 uur

Zodra de wedstrijd begint, zie je hieronder live de tussenstand. Tevens zie je hieronder de belangrijke gebeurtenissen, zoals doelpunten, wissels, gele kaarten en meer wedstrijd statistieken.

Opstelling Zwitserland en Italië

Hieronder de opstellingen van Zwitserland en Italië voor de achtste finale op het EK 2024.

Formaties beide landen

Onderlinge resultaten en statistieken Zwitserland tegen Italië

Van de vijf laatste duels tussen Zwitserland en de selectie van Italië, eindigden er vier in een gelijkspel en een werd er gewonnen door de Italianen (3-0).

Volledige EK selectie Zwitserland

Hieronder de volledige EK-selectie van de Zwitsers.

Volledige EK selectie Italië