Voorbeschouwing Engeland Zwitserland kwartfinale EK 2024

Komende zaterdag 6 juli om 18.00 uur spelen Engeland en Zwitserland tegen elkaar in de kwartfinale van het EK 2024 voetbal. De wedstrijd wordt gespeeld in Düsseldorf, in de Merkur Spiel – Arena. Op deze pagina lees je alles over de wedstrijd Engeland Zwitserland. Met onder andere onze voorbeschouwing op Engeland Zwitserland, de opstellingen van beide landen, de voorspelling en de onderlinge resultaten van voorgaande wedstrijden tussen Engeland en Zwitserland.

Wedstrijd:Engeland Zwitserland kwartfinale EK 2024
Soort:Kwartfinales EK 2024
Datum:Zaterdag 6 juli 2024
Aanvang:18.00 uur
Stadion:Merkur Spiel – Arena
Speelstad:Düsseldorf
Capaciteit:54.600
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Daniele Orsato (Italië)
Uitslag1-1 (5-3 strafschoppen)

Voorbeschouwing Engeland Zwitserland

Engeland

Engeland heeft de gewenste vorm nog niet te pakken, maar is wel ‘gewoon’ kwartfinalist. De Engelse selectie krijgt veel kritiek vanuit eigen land op de manier van spelen. Vooral bondscoach Gareth Southgate wordt verweten een veel te behouden speelstijl er op na te houden. Maar vooralsnog hebben ze wel de kwartfinale gehaald met vooruitzicht op meer. Maar dan moet Zwitserland nog wel op zij gezet worden, terwijl Zwitserland inmiddels de vorm wel te pakken hebben. Jude Bellingham zorgde er tegen Slowakije voor dat er een verlening aan te pas moest komen. Harry Kane deelde de genadeklap uit. Engeland met de hakken over de sloot en dat het beter kan en moet, weten ze.

Zwitserland

Zwitserland won in de achtste finales van Italië en op die overwinning was niets af te dingen. Zwitserland overklaste de regerend Europees Kampioen en zal uit die wedstrijd genoeg zelfvertrouwen hebben gewonnen om te denken dat ze dit kunststukje tegen Engeland weer kunnen herhalen. Met spelers als Ruben Vargas, Granit Xhaka, Michel Aebischer en Xherdan Shaqiri heeft Zwitserland voetballers die een wedstrijd kunnen beslissen op individuele klasse. Shaqiri kwam overigens nog maar een keer in actie dit EK voetbal wegens een blessure. Het is de vraag of hij tegen Engeland wel kan spelen.

Bij Engeland en Zwitserland zijn er geen spelers die geschorst zijn.

Live tussenstand Engeland Zwitserland op 6 juli om 18.00 uur

Zodra de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland begonnen is, zie je hieronder live de tussenstand. Daarnaast zie je de wissels, gele kaarten en andere wedstrijdstatistieken zoals balbezit, schoten op doel etc.

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Engeland Zwitserland met statistieken

De landen speelden 27 keer eerder tegen elkaar, waarvan twee keer op een EK voetbal eindronde en een keer op een WK eindronde. Van de 27 onderlinge duels, wonnen de Engelsen er 18. Zes keer werd het gelijk en slechts drie keer wonnen de Zwitsers.

Opstellingen Engeland Zwitserland kwartfinales EK 2024 (6 juli)

Hieronder de opstelling van het Engeland en de opstelling van Zwitserland voor de wedstrijd in de kwartfinales op het EK op zaterdag 6 juli 2024 om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Formaties

En hieronder de formaties waarin beide landen spelen.

Selectie Engeland EK 2024

Hieronder de complete selectie van het Engeland op het EK 2024 voetbal. Inclusief wat statistieken van alle spelers, zoals het aantal gele kaarten, doelpunten en assists op het EK 2024.

Selectie Zwitserland EK 2024

Hieronder de selectie van Zwitserland op het EK 2024.

Voorspelling Engeland Zwitserland EK voetbal

Als je kijkt naar de onderlinge resultaten zou je Engeland als winnaar voorspellen. Maar kijkend naar de huidige vorm, dan is de voorspelling voor Engeland Zwitserland andersom: de Zwitsers hebben laten zien goed in vorm te zijn. Volgens onderstaande voorspelling geeft data aan dat Engeland de grootste kans op resultaat heeft: op dit moment is die kans 44%.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie