Voorbeschouwing Nederland Turkije kwartfinale EK 2024

Komende zaterdag 6 juli om 21.00 uur speelt het Nederlands elftal de kwartfinale op het EK 2024 voetbal. Tegenstander is Turkije, dat knap afrekende met Oostenrijk. Nederland Turkije is een mooi affiche om naar uit te kijken. Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op dit duel, zie je de opstellingen van Nederland en Turkije en geven we een voorspelling van de uitslag en het wedstrijdverloop van Nederland Turkije op het EK voetbal. Daarnaast vind je hier ook overige statistieken, zoals onderlinge resultaten en wedstrijdstatistieken.

Wedstrijd:Nederland Turkije EK 2024
Soort:Kwartfinales EK 2024
Datum:Zaterdag 6 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Olympiastadion
Speelstad:Berlijn
Capaciteit:74.475
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Clément Turpin (Frankrijk)
TicketsTickets kopen
Uitslag

Voorbeschouwing Nederland Turkije

Het Nederlands elftal verloor vorige week nog van Oostenrijk, maar liet in de achtste finales van het EK tekenen van herstel zien. Er werd ruim gewonnen van Roemenië (3-0) en de manier waarop gaf de burger ook weer moed. Maar nu wacht Turkije op het EK voetbal, een tegenstander waarvan je weet dat ze altijd 100% strijd en passie leveren. De vraag is hoe Oranje daar mee omgaat.

Nederland

Nederland begon het programma van het EK 2024 met een overwinning op Polen, daarna werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Frankrijk. Toen volgde een misser tegen Oostenrijk: het Nederlands elftal verloor met 3-2, werd derde in de poule maar mocht wel door naar de achtste finales. Daarin werd Roemenië verslagen met maar liefst 3-0 en met goed spel. Enige smetje was dat Oranje niet meer dan drie doelpunten maakte, want ze creëerden volop kansen. De vraag is of ze dat ook kunnen tegen Turkije, dat dit toernooi liet zien vrij weinig weg te geven achterin.

Turkije

Vincenzo Montella, de Italiaanse bondscoach van Turkije, kan niet meer stuk in Turkije. Het bereiken van de kwartfinales van het EK 2024 is iets waar vooraf voor getekend zou zijn. Tactisch heeft Montella het tot nu toe goed gedaan. Tegen Oostenrijk werd er begonnen met vijf verdedigers, iets wat ze zaterdag waarschijnlijk tegen Oranje ook weer gaan doen om de snelle aanvallers van Nederland op te vangen en vervolgens snel om te schakelen. En het vechtvoetbal zullen ze daarbij ook niet schuwen, dus voor het Nederlands elftal de taak om daar onderuit te voetballen.

Ismail Yuksek en Orkun Kökcü zijn bij Turkije geschorst voor de kwartfinale en zijn er niet bij tegen Nederland.

Live tussenstand Nederland Turkije op 6 juli om 21.00 uur

Hieronder zie je de live tussenstand zodra de wedstrijd begonnen is. Ook zie je de wissels, gele kaarten en andere wedstrijdstatistieken zoals balbezit, schoten op doel etc.

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Nederland Turkije met statistieken

De wedstrijd in Berlijn wordt de vijftiende keer dat Nederland en Turkije tegen elkaar spelen. Zes keer won Oranje, vier keer werd er gelijkgespeeld en vier keer wonnen de Turken. Er werd nog nooit op een groot eindtoernooi tegen elkaar gespeeld, wel tien keer in een EK- en WK-kwalificatie. De overige vier keren waren oefeninterlands.

Opstellingen Nederland Turkije kwartfinales EK 2024 (6 juli)

Hieronder de opstelling van het Nederlands elftal en de opstelling van Turkije voor de wedstrijd in de kwartfinales op het EK op zaterdag 6 juli 2024.

Formaties

En hieronder de formaties waarin beide landen spelen.

Selectie Nederlands elftal EK 2024

Hieronder de complete selectie van het Nederlands elftal op het EK 2024 voetbal. Inclusief wat statistieken van alle spelers, zoals het aantal gele kaarten, doelpunten en assists op het EK 2024.

Selectie Turkije EK 2024

Hieronder de selectie van Turkije op het EK 2024.

Voorspelling Nederland Turkije EK voetbal

Hieronder de percentages van de winkansen van beide landen. Dit kun je gebruiken van het doen van je voorspelling voor Nederland Turkije. Zoals je hieronder kunt zien is Nederland op basis van de data favoriet in deze wedstrijd. Als je je voorspelling wil baseren op de FIFA wereldranglijst dan is ook Nederland de favoriet: Oranje staat zevende en Turkije 42e op dit moment.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie