Deze spelers zijn geschorst voor de kwartfinales van het EK 2024

Spelers die tijdens de wedstrijden in de groepsfase al een of meerdere gele kaarten hebben gekregen en in de achtste finales van het EK 2024 nog een keer geel hebben gepakt, zijn geschorst voor de kwartfinales van het EK voetbal. Hieronder zie je welke spelers een schorsing hebben voor de kwartfinales.

Welke spelers zijn geschorst voor de kwartfinales van het EK?

  • Adrien Rabiot van Frankrijk. Hij mist de kwartfinale met Frankrijk tegen Portugal
  • Marc Guehi van Engeland. Hij mist de kwartfinale met Engeland tegen Zwitserland
  • Ismail Yuksek van Turkije. Hij mist de kwartfinale met Turkije tegen Nederland
  • Orkun Kökcü van Turkije. Hij mist de kwartfinale met Turkije tegen Nederland

Na kwartfinale vervallen gele kaarten

Na de kwartfinales vervallen alle gele kaarten en dus beginnen de spelers de halve finales van het EK voetbal weer met een schone lei. Dat wil zeggen, de kaarten die ze gekregen hebben in alle voorgaande duels vervallen. Dit is om te voorkomen dat veel spelers geschorst zijn voor de EK finale. Krijgt een voetballer in de halve finale twee keer geel en dus rood of een directe rode kaart, dan is hij wel geschorst voor de finale.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie