Oostenrijk Turkije achtste finale EK 2024

De laatste wedstrijd van de achtste finales van het EK 2024 gaat tussen Oostenrijk en Turkije. Dit duel wordt gespeeld op 2 juli om 21.00 uur in Leipzig. Lees hier onze voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije op het EK voetbal in Duitsland, met opstellingen, statistieken, onderlinge resultaten en een voorspelling.

Wedstrijd:Oostenrijk Turkije achtste finale EK 2024
Soort:Achtste finales EK
Datum:Dinsdag 2 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Red Bull Arena
Speelstad:Leipzig
Capaciteit:41.939
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Artur Soares Dias (Portugal)
TicketsTickets kopen
Uitslag

Voorbeschouwing Oostenrijk Turkije

Oostenrijk

De EK-selectie van Oostenrijk gaat met zelfvertrouwen deze wedstrijd tegen Turkije tegemoet, ze werden namelijk groepswinnaar in een poule met Frankrijk, Nederland en Polen. Ze hebben bij vlagen echt goed voetbal laten zien en het is voor de Oostenrijkers zaak dat ze dit doorzetten.

Turkije

Turkije op zijn beurt werd tweede in zijn poule. Ook geen schande, want het was Portugal dat de groepswinnaar werd. Turkije won van Georgië en Tsjechië en alleen van de Portugezen werd er verloren. Als Turkije dinsdagavond dezelfde strijd en passie in de wedstrijd kan leggen als dat ze in de groepsfase steeds deden, beloofd het een mooi duel te worden.

Live tussenstand Oostenrijk Turkije op 2 juli 2024 21.00 uur

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten en statistieken Oostenrijk Turkije

Oostenrijk en Turkije speelden onlangs nog tegen elkaar. Op 26 maart 2024 werd er in Wenen een oefeninterland gespeeld tussen beide landen. Oostenrijk won dit duel met maar liefst 6-1. In totaal werd er 17 keer tegen elkaar gevoetbald, negen keer won Oostenrijk, een keer werd het gelijk en zeven keer wonnen de Turken.

Opstellingen en formaties Oostenrijk-Turkije EK 2024

Selectie Oostenrijk EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Oostenrijk op het EK 2024 voetbal.

Selectie Turkije EK 2024

Hieronder de volledige selectie van Turkije op het EK 2024 voetbal.

Voorspelling Oostenrijk-Turkije EK voetbal

De wedstrijd Oostenrijk-Turkije op dit EK voetbal laat zich moeilijk voorspellen. Als je al een voorspelling moet doen, dan zou ik gaan voor een heet avondje voetbal met kansen over en weer. Als je kijkt naar de laatste onderlinge ontmoeten, dan zou ik gaan voor Oostenrijk: zij wonnen afgelopen maart met 6-1 en lijken te weten hoe ze nu Turkije op dit EK moeten bespelen. Maar een oefeninterland is geen wedstrijd in de knockout-fase van een EK voetbal

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie