Nederland Engeland tickets EK 2024

Het Nederlands elftal heeft zich knap geplaatst voor de halve finale van het EK 2024. In die halve finale speelt Nederland tegen Engeland. Op deze pagina lees je alles over tickets voor Nederland Engeland op het EK in Dortmund en vertellen we ook of er überhaupt nog kaarten voor het EK 2024 te verkrijgen zijn voor deze mooie wedstrijd in Duitsland.

Wedstrijd:Nederland Engeland halve finale EK 2024
Soort:Halve finale EK 2024
Datum:Woensdag 10 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Signal Iduna Park
Speelstad:Dortmund
Capaciteit:81.365
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Felix Zwayer (Duitsland)
Uitslag1-2

Wedstrijden Nederlands elftal in halve finale EK 2024

#DagDatumTijdSpeelstadThuisUitUitslag
49Di.9 juli 202421.00München
Spanje
Frankrijk
2-1
50Wo.10 juli 202421.00Dortmund
Nederland
Engeland
1-2

Tickets Nederland Engeland halve finale EK in Dortmund

De KNVB krijgt zo’n 8000 tickets toegewezen door de UEFA voor de wedstrijd tussen Nederland en Engeland in Dortmund. Maar deze zijn allemaal al toegewezen aan leden van de Oranje supportersvereniging, de zogenoemde Oranje ClubCardhouders. Deze verkoopronde is in december al geweest. Dus via de KNVB en UEFA kan je voor deze wedstrijd op het EK 2024 geen kaarten meer kopen.

Dan blijven marktplaatsen, pakketreizen en wederverkopers zoals Viagogo over. Voordeel hiervan is dat je via dat soort partijen wel tickets kunt kopen voor Nederland Engeland, het nadeel is dat de prijzen vaak zeer hoog liggen, soms wel twee of drie keer zo hoog als de originele prijs. Maar wil je er toch bij zijn, is dit zeker wel een optie.

Nederland krijgt tickets op Gelbe Wand tribune

De UEFA heeft de kaarten voor supporters van Oranje toegewezen aan de iconische Gelbe Wand. Deze tribune is tijdens thuiswedstrijden van thuisclub Borussia Dortmund de grootste staantribune ter wereld. Deze kleurt dan helemaal geel, maar voor en tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Engeland zal deze tribune in Dortmund tijdelijk oranje kleuren.

Prijzen van tickets voor Nederland Engeland in de halve finale

Hieronder de prijzen van de tickets voor het EK 2024. Zoals je kunt zien zijn de originele prijzen voor kaarten voor de halve finales al aan de hoge kant, als je via de verkoopronde in december kaarten zou hebben gehaald, betaalde je tussen de 195 en 600 euro voor een ticket. Dus mocht je nog naar de wedstrijd tegen Engeland willen, dan moet je vrij diep in de buidel tasten.

prijzen kaarten EK 2024 voetbal in Duitsland
Bovenstaande de prijzen van kaarten voor het EK 2024 voetbal in Duitsland

Als Nederland wint, speelt Oranje tegen Spanje in de finale

Mocht het Nederlands elftal winnen van Engeland, dan speelt Oranje de EK-finale tegen Spanje. Zij wonnen in de halve finale van Frankrijk. De finale van het EK voetbal is op 14 juli om 21.00 uur in Berlijn.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

7 gedachten over “Nederland Engeland tickets EK 2024”

 1. Hi Arne,
  Dank voor al je berichten! Weet je welke vakken in het Dordmund stadion aan NL supporters zijn toegewezen? (De fans first vakken voor NL)
  Groeten,
  Pieter

  Beantwoorden
 2. Hallo Arne,
  Heb je toevallig enig idee of er nog rolstoel plaatsen voor woensdag
  10 juli beschikbaar zijn?
  KNVB wijst naar UEFA .
  Hopelijk weet jij wat meer.
  Nog fijne avond

  Grtz Friso

  Beantwoorden

Plaats een reactie