Voorbeschouwing Nederland Engeland halve finale EK 2024

Het Nederlands elftal heeft de halve finale van het EK voetbal gehaald. In deze halve finale van het EK 2024 speelt Nederland tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 10 juli om 21.00 uur in Signal Iduna Park in Dortmund. Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Nederland en Engeland, zie je de opstellingen van Nederland en Engeland en geven we een voorspelling van de uitslag. Daarnaast geven we hier overige statistieken, zoals onderlinge resultaten en wedstrijdstatistieken.

Wedstrijd:Nederland Engeland halve finale EK 2024
Soort:Halve finale EK 2024
Datum:Woensdag 10 juli 2024
Aanvang:21.00 uur
Stadion:Signal Iduna Park
Speelstad:Dortmund
Capaciteit:81.365
TV-zender:NPO 1
Scheidsrechter:Felix Zwayer (Duitsland)
Uitslag1-2

Voorbeschouwing Nederland Engeland

Het Nederlands elftal in de halve finales van het EK 2024. Twintig jaar geleden stond Nederland voor het laatst in een halve finale van een EK voetbal.

Na het verlies tegen Oostenrijk in de poule werd Nederland derde en mocht als een van de vier beste nummers drie door naar de knock out fase. De zeperd tegen de Oostenrijkers pakte achteraf wel goed uit: met wat geluk kwam Oranje niet in het door kenners sterkst geachte gedeelte van het speelschema van het EK 2024 terecht en werd een sterke tegenstander ontweken. Daarbij werd er ook geleerd van de nederlaag. Nu tegen Engeland op het EK 2024 ontmoet Oranje een van de op voorhand favorieten. Maar de Engelse worstelen zelf ook nog met de vorm en hopen die juist tegen het Nederlands elftal te vinden,

Nederland

Nederland heeft laten zien tegen Frankrijk (0-0) goed mee te kunnen komen met de echte wereldtoppers, maar liet tegen Oostenrijk weer zien dat het ook nog wel kwetsbaar is. Het is aan de bondscoach Ronald Koeman om de wisselvalligheid er uit te halen. De manier waarop Nederland in de kwartfinale een achterstand omboog in winst, was van grote klasse. En de manier waarop de voorsprong verdedigd werd ook. Wanneer de spelers deze strijdlust ook tegen Engeland weer op kunnen brengen, dan ziet het er rooskleurig uit voor het Nederlands elftal.

De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund, dat relatief dichtbij Nederland ligt. De KNVB verwacht dat er zo’n 75.000 fans afreizen naar de speelstad, veelal mensen zonder tickets voor Nederland Engeland.

Bij Nederland zijn er geen schorsingen. Gele kaarten uit vorige wedstrijden worden na de kwartfinales geschrapt, dus er zijn ook geen spelers die op scherp staan en bang hoeven te zijn een eventuele finale te missen bij een gele kaart tegen Engeland.

Engeland

De Engelsen zijn weliswaar halvefinalist, maar de manier waarop is voor veel fans nog niet om over naar huis te schrijven. Vanuit Engeland klinkt er kritiek op de in hun ogen te behoudende manier van spelen. Vooral de Engelse bondscoach Gareth Southgate krijgt de wind van voren. Maar vooralsnog staan ze wel in de halve finale van het EK 2024 en willen ze hun prestatie van het vorige EK voetbal, in 2021, evenaren en zelfs verbeteren. In 2021 verloren ze de finale nipt na verlenging en een strafschoppenserie van Italië.

Spelers om op te letten bij Engeland zijn onder ander Jude Bellingham, Harry Kane en Bukayo Saka. Jude Bellingham maakte overigens in de achtste finales tegen Slowakije in de dying seconds met een prachtige omhaal de gelijkmaker, waardoor ze uitschakeling op het nippertje ontweken.

Ook bij Engeland zijn er geen schorsingen. Gele kaarten uit vorige wedstrijden worden na de kwartfinales geschrapt, dus er zijn ook geen spelers die op scherp staan en bang hoeven te zijn een eventuele finale te missen bij een gele kaart tegen Nederland.

Live tussenstand Nederland Engeland op 10 juli om 21.00 uur

Hieronder zie je de live tussenstand zodra de wedstrijd begonnen is. Ook zie je de wissels, gele kaarten en andere wedstrijdstatistieken zoals balbezit, schoten op doel etc.

Live wedstrijdstatistieken tijdens de wedstrijd

Onderlinge resultaten Nederland Engeland met statistieken

Het wordt de 33e ontmoeting tussen beide landen. Van de 32 keren dat Nederland Engeland tegen elkaar voetbalden, wonnen de Engelsen er 13 keer en Oranje negen keer. Tien keer werd het een gelijkspel.

De laatste keer dat er op een eindronde van een EK voetbal tegen elkaar gespeeld werd, was op het EK 1996. Toen won Engeland in Londen met 4-1.

Opstellingen Nederland Engeland halve finale EK 2024 (10 juli)

Hieronder de opstelling van het Nederlands elftal en de opstelling van Engeland voor de wedstrijd in de halve finale op het EK op woensdag 10 juli 2024 om 21.00 uur in speelstad Dortmund.

Formaties

En hieronder de formaties waarin beide landen spelen.

Selectie Nederlands elftal EK 2024

Hieronder de complete selectie van het Nederlands elftal op het EK 2024 voetbal. Inclusief statistieken van alle spelers, zoals het aantal gele kaarten, doelpunten en assists op het EK 2024.

Selectie Engeland op het EK 2024

Hieronder de selectie van Engeland op het EK 2024.

Voorspelling Nederland Engeland EK voetbal

Hieronder de percentages van de winkansen van beide landen. Dit kun je gebruiken van het doen van je voorspelling voor Nederland Engeland. Zoals je hieronder kunt zien is Engeland op basis van de data lichtjes de favoriet in deze wedstrijd.

Als je je voorspelling wil baseren op de FIFA wereldranglijst dan is ook Engeland lichtjes de favoriet: Oranje staat zevende en Engeland vijfde op de wereldranglijst.

Wanneer je je voorspelling wilt baseren op onderlinge resultaten, ook dan is Engeland weer lichtjes de favoriet: Engeland won 13 keer, Nederland 9 keer en 10 keer werd het gelijkspel.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie