Overzicht gele en rode kaarten en wanneer is een speler geschorst

Op deze pagina vind je een overzicht van alle spelers met gele en/of rode kaarten op het EK 2024 voetbal. Tevens krijg je een antwoord op de vraag wanneer een speler geschorst is voor de volgende wedstrijd(en) op het EK 2024 en wat het uiteindelijke totaal aantal gele kaarten op het EK 2024 geworden is.

Overzicht spelers met gele kaarten EK 2024

Hieronder het overzicht met spelers die een (of meerdere) gele kaarten heeft gekregen op het EK 2024. Dit overzicht wordt tijdens het EK voetbal automatisch live bijgewerkt. Bekijk deze pagina voor meer statistieken van het EK 2024 voetbal.

Aantal gele kaarten per land

Hieronder het overzicht van het aantal gele kaarten per land.

Totaal aantal gele kaarten EK 2024

Er zijn in totaal 240 gele kaarten gegeven op het EK 2024.

Overzicht spelers met rode kaarten EK 2024

Hieronder het overzicht met spelers die een (of meerdere) rode kaarten heeft gekregen op het EK 2024.

Aantal rode kaarten per land

Hieronder het overzicht van het aantal rode kaarten per land.

Na hoeveel gele kaarten is een speler geschorst op het EK voetbal in Duitsland?

Alle spelers op het EK voetbal in Duitsland beginnen met een schone lei. Dus gele kaarten uit oefeninterlands of de EK-Kwalificatiewedstrijden tellen niet mee. De volgende scenario’s kunnen voor schorsingen zorgen:

  • Direct rood: Op het EK 2024 geldt de regel dat als je een directe rode kaart krijgt, dat je de volgende wedstrijd automatisch geschorst bent. Afhankelijk van de zwaarte van de overtreding waar de speler de rode kaart voor krijgt, wordt gekeken of de voetballer meerdere wedstrijden geschorst wordt.
  • Twee keer geel in dezelfde wedstrijd en dus rood: Krijg je als speler twee keer geel in dezelfde wedstrijd, en dus een rode kaart, dan ben je ook geschorst voor de volgende EK-wedstrijd.
  • Twee keer geel verspreid over meerdere wedstrijden: Krijgt een speler zijn tweede gele kaart verspreid over meerdere wedstrijden, dan wordt de speler voor de volgende wedstrijd geschorst. Na die schorsing begint de speler weer met een schone lei.

Kaarten kwijtgescholden na kwartfinales

Ná de kwartfinales van het EK 2024 worden alle voorgaande gele kaarten kwijtgescholden om te voorkomen dat veel spelers de finale van het EK voetbal moeten missen. Maar krijgt een speler in de halve finales een rode kaart, dan is die speler wel geschorst in een eventuele finale. Dus als een speler in de kwartfinales én in de halve finale een gele kaart gekregen heeft, is hij niet geschorst voor de finale.

Kan je geschorst worden voor de finale van het EK 2024?

Een speler wordt nog wel geschorst voor de finale wanneer de speler bijvoorbeeld in de halve finales van het EK 2024 een rode kaart gekregen heeft (twee keer geel of direct rood).

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

3 gedachten over “Overzicht gele en rode kaarten en wanneer is een speler geschorst”

  1. “Dus als een speler in de achtste finales én in de kwartfinale een gele kaart gekregen heeft, is hij niet geschorst voor de halve finale.”

    Dit lees ik niet in diverse andere media.
    Volgens mij wel degelijk geschorst in de halve finales.

    Beantwoorden

Plaats een reactie