Shirt Nederlands Elftal EK 2024

Tijdens een EK of een WK voetbal is het altijd weer spannend met wat voor shirt het Nederlands Elftal gaat spelen. Op voorhand kan je al zeggen dat het thuisshirt Oranje is, maar in de loop der jaren heeft het Nederlands Elftal veel verschillende Oranjeshirts gedragen tijdens grote eindtoernooien. Op deze pagina lees je alles over het Shirt van het Nederlands Elftal en kan je het thuis en uitshirt via onze partner kopen. Tevens een overzicht met de goedkoopste en beste aanbieders van de shirts.

shirt nederlands elftal EK 2024 voetbal
Foto via depositphotos.com

Thuisshirt Nederlands Elftal 2021/2022

Het thuisshirt dat het Nederlands Elftal droeg tijdens het EK 2021 voetbal was uiteraard Oranje. Maar dit shirt had ook zwarte tinten er in zitten. Zo was het ‘swoosh’ logo van Nike zwart en ook is het embleem van de leeuw zwart. Het thuisshirt had verder wat donkere oranje lijnen, die samen het embleem van de leeuw vormen.

Shirt voor kwalificatie EK 2024

De KNVB en shirtsponsor Nike hebben het nieuwe shirt voor de kwalificaties voor het EK 2024 nog niet gepresenteerd. De verwachting is dat dit begin 2023 gepresenteerd wordt, nadat het WK 2022 voetbal gespeeld is. Bekijk hier het hele programma van het Nederlands Elftal.

Oranje en nassaublauw verweven in het Nederlands elftal shirt

Het koninklijke Oranje en het Nassaublauw zit verweven in het nieuwste shirt van het Nederlands Elftal. De oranje kleur mag natuurlijk nooit ontbreken bij het Nationale Team, dat als bijnaam ook Oranje heeft. Het gehele nieuwe thuisshirt is vandaag de dag in de bekende oranje kleur. De shirtsponsor van het Nederlands Elftal is Amerikaanse sportmerk Nike. Bij een ieder wel bekend als het merk met het zogenoemde ‘Swoosh’ teken.

Shirt is in alle maten leverbaar

Het nieuwe Nederlands elftal shirt is in alle maten verkrijgbaar. Het shirt is mooi aansluitend (strakke pasvorm) en zit comfortabel. Een ander groot voordeel is dat er gebruik gemaakt is van de nieuwste Aeroswift Innovation technologie. Dankzij deze toepassing is het shirt 17% lichter en kent het 50% meer stretch. Daarnaast blijft het shirt zo goed als droog tijdens het sporten, het voert vocht snel af van het lichaam.

Shirt van 100% gerecycled materiaal

Bovenstaande redenen zijn al genoeg om te kiezen voor het originele Nederlands elftal shirt. Maar wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het shirt gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. In dit geval gaat het om petflessen. Het klinkt misschien vreemd dat jouw Nederlands elftal shirt gemaakt is van petflessen, maar het is zeker waar. Het shirt ziet er dus niet alleen geweldig uit, maar je blijft tijdens het sporten droog én je bent goed bezig voor de natuur. Geen reden om het shirt te laten liggen dus.

Uit-shirt van het Nederlands Elftal

Het bovengenoemde shirt wordt gedragen tijdens thuiswedstrijden van Oranje. Als het Nederlands elftal uit speelt, zullen ze een ander shirt moeten dragen, oftewel het uitshirt. In dit geval is er gekozen voor het mooie koninklijk blauwe voetbalshirt, waarin vaag een patroon te zien is van soort pijlen die naar beneden gaan. Deze zijn niet erg opvallend, maar zorgen wel weer voor een bijzonder effect van het shirt.

Ook nu prijkt de leeuw er weer op, de verwijzing naar het 125-jarig bestaan van de KNVB. En om het shirt toch nog goed te laten passen bij Nederland, is de leeuw helemaal in het oranje. Ook het Nike teken mag niet ontbreken en ook deze is het oranje afgebeeld.

Ook bij dit shirt zul je droog blijven ondanks het vele zweten tijdens het sporten, wat ontzettend aangenaam is. Bovendien is ook dit shirt, net als het thuisshirt, gemaakt van petflessen die gerecycled zijn waardoor het shirt niet belastend is geweest voor het milieu. Ook in 2024 is ons Nederlands elftal weer te zien in het oranje, of juist in het blauwe of zwarte uit-shirt. Afhankelijk van waar de wedstrijd gespeeld zal worden.