Nederlands Elftal shirt EK 2024

UPDATE: het Nederlands elftal shirt op het EK 2024 is bekend en vanaf nu verkrijgbaar!

Tijdens een EK of een WK voetbal is het altijd weer spannend met wat voor shirt het Nederlands Elftal gaat spelen. Op voorhand kan je al zeggen dat het thuisshirt Oranje is, maar in de loop der jaren heeft het Nederlands Elftal veel verschillende Oranjeshirts gedragen tijdens grote eindtoernooien. Op deze pagina lees je alles over het thuis- en uitshirt van het Nederlands Elftal op het EK 2024 en kan je het shirt dat Nederland draagt op het EK 2024 via onze partner Voetbalshop kopen. Tevens een overzicht met de goedkoopste en beste aanbieders van de shirts.

Shirt Nederlands elftal EK 2024

De KNVB en shirtsponsor Nike hebben het nieuwe shirt voor voor het EK 2024 gepresenteerd. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde symbolisch het Oranjeshirt aan Frenkie de Jong. Het werd een eerbetoon aan het historische moment waarop de toenmalige bondscoach Rinus Michels in 1988 het shirt aan Koeman overhandigde voorafgaand aan het gewonnen EK.

shirt nederland ek 2024 voetbal thuis
Hierboven het thuisshirt dat het Nederlands elftal gaat dragen tijdens het EK 2024 voetbal

Bekijk hier het hele programma van het Nederlands Elftal.

Oranje en nassaublauw verweven in het Nederlands elftal shirt 2024-2026

Het koninklijke Oranje en het Nassaublauw zit verweven in het nieuwste shirt van het Nederlands Elftal. De oranje kleur mag natuurlijk nooit ontbreken bij het nationale team van Nederland, dat als bijnaam dan ook Oranje heeft. Het gehele nieuwe thuisshirt is vandaag de dag in de bekende oranje kleur. De shirtsponsor van het Nederlands elftal is het Amerikaanse sportmerk Nike. Bij een ieder wel bekend als het merk met het zogenoemde ‘Swoosh’ teken. In het thuisshirt is het merkteken donkerblauw, net als de leeuw van het logo van de KNVB dat op de borst prijkt.

Shirt Nederland is in alle maten leverbaar

Het nieuwe Nederlands elftal shirt is in alle maten verkrijgbaar. Het shirt is mooi aansluitend (strakke pasvorm) en zit comfortabel. Een ander groot voordeel is dat er gebruik gemaakt is van de nieuwste Aeroswift Innovation technologie. Dankzij deze toepassing is het shirt 17% lichter en kent het 50% meer stretch. Daarnaast blijft het shirt zo goed als droog tijdens het sporten, het voert vocht snel af van het lichaam.

Shirt van 100% gerecycled materiaal

Bovenstaande redenen zijn al genoeg om te kiezen voor het originele Nederlands elftal shirt. Maar wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat het shirt gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. In dit geval gaat het om petflessen. Het klinkt misschien vreemd dat jouw Nederlands elftal shirt gemaakt is van petflessen, maar het is zeker waar. Het shirt ziet er dus niet alleen geweldig uit, maar je blijft tijdens het sporten droog én je bent goed bezig voor de natuur. Geen reden om het shirt te laten liggen dus.

Uit-shirt van het Nederlands Elftal

Het bovengenoemde shirt wordt gedragen tijdens thuiswedstrijden van Oranje. Als het Nederlands elftal uit speelt, zullen ze een ander shirt moeten dragen, oftewel het uitshirt. Tijdens het EK in Duitsland wordt er gespeeld in het mooie koninklijk blauwe voetbalshirt, waarin een patroon te zien is van lichtblauwe rechthoeken. Deze zijn niet erg opvallend, maar zorgen wel weer voor een bijzonder effect van het shirt. Daarnaast zitten er oranje elementen in verwerkt. Zo is de kraag van het uitshirt van Nederland oranje en zit er een oranje patroon in verwerkt. De mouwen zijn ook oranje gekleurd.

uitshirt nederlands elftal ek 2024 voetbal
Hierboven het uitshirt van het Nederlands elftal op het EK 2024 voetbal

Ook bij dit shirt zul je droog blijven ondanks het vele zweten tijdens het sporten, wat ontzettend aangenaam is. Bovendien is ook dit shirt, net als het thuisshirt, gemaakt van petflessen die gerecycled zijn waardoor het shirt niet belastend is geweest voor het milieu. Ook in 2024 is ons Nederlands elftal weer te zien in het oranje, of juist in het blauwe uit-shirt.

Wanneer speelt Nederland in welk shirt?

Afhankelijk van waar de wedstrijd gespeeld zal worden of maar net welk lande op het EK 2024 thuis geloot is. Hieronder zie je de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK 2024 met daarachter in welk shirt ze zullen spelen:

  • zondag 16 juni 2024 om 15.00 uur: Polen – Nederland: Nederlands elftal speelt in het uitshirt in Hamburg.
  • vrijdag 21 juni 2024 om 21.00 uur: Nederland- Frankrijk: Nederlands elftal speelt in het thuisshirt in Leipzig
  • dinsdag 25 juni 2024 om 18.00 uur: Nederland- Oostenrijk: Nederlands elftal speelt in het thuisshirt in Berlijn.