Hotels Lille

Hotels in Lille tijden het EK 2016 in Frankrijk

Waarom naar Lille?

De steden Lille en Lens zijn erg geschikt om dit EK te beleven. Ten eerste omdat deze steden het minst ver rijden zijn vanuit Nederland. Daarnaast zijn het beide typisch Franse steden die zeker een bezoek waard zijn. Beide steden zijn goed te combineren tijdens uw voetbalreis.

De stad Lille is vanuit Nederland goed te bereiken. In amper drie uur rijden vanaf Utrecht bent u al in Lille, wat vlak over de Belgische grens ligt. Het is de hoofdstad van Frans-Vlaanderen en wordt in Vlaanderen ook wel Rijsel genoemd. Het stadion Grand Stade Lille Métropole, ook wel het Grand Stade Pierre Mauroy genoemd, is het thuisstadion van Lille OSC, een Franse eersteklasser. Het stadion staat in de gemeente Villeneuve d’Ascq en is flink duurder uitgevallen dan verwacht. Het stadion is geopend in augustus 2012 en biedt plaats aan 50.186 toeschouwers, waarvan er 4.965 business-seats zijn, 1.842 luxury-box seats, 448 protocol seats en er 326 plaatsen zijn gereserveerd voor de pers. In het stadion worden ook andere sportwedstrijden gehouden, zoals zwemmen, rugby en basketbal. Net als bij de Amsterdam Arena kan ook hier het dak eraf.

Hoteltips Lille

Tijdens een bezoek aan Lille zult u ook zeker de binnenstad gaan bewonderen. Het leukst is daarom een hotel vlakbij Place du General De Gaulle, dit is op loopafstand van de bezienswaardigheden. Een erg geschikt hotel hiervoor is Best Western Bellevue, de naam zegt het al, het heeft een mooi uitzicht. Met maar liefst 4 sterren is dit een prima hotel tijdens uw bezoek aan Lille.Te voet kunt u zo het mooie oude centrum verkennen, en wanneer de wedstrijden zijn, bent u ook zo bij het stadion. Met de ‘Lille City pas’ kunt u gratis met het openbaar vervoer.

hotels in lille

Wanneer u toch liever dicht bij het stadion verblijft, is het Stars Hotel Lille Villeneuve D’Ascq een uitstekend adres. In slechts tien minuten wandelen bent u bij het stadion. Het hotel heeft twee sterren en alles wat je als reiziger nodig hebt.

Bekijk hier een overzicht van alle speelsteden van het EK voetbal in Frankrijk.