Hotels Parijs

Waarom een hotel in Parijs?

Parijs als uitvalsbasis tijdens dit EK is een goede keuze. Ten eerste omdat het een prachtige stad is en ten tweede omdat er twee stadions in de buurt zijn waar gevoetbald wordt. Dit is het Parc des Princes in Parijs en het welbekende Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

In het Stade de France wordt dit EK de eerste wedstrijd gespeeld, op 10 juni 2016. Een maand later, op zondag 10 juli 2016, wordt er ook de finale gespeeld. Natuurlijk hopen we dat Nederland de finale gaat halen, maar zelfs wanneer dit niet zo is, is een finale natuurlijk geweldig om bij te zijn. In het stadion van Saint-Denis passes maar liefst 81.338 voetballiefhebbers! Het stadion wordt gebruikt al sinds de eerste wedstrijd, op 28 januari 1998, gebruikt als het nationale stadion van Frankrijk. Zo worden er worden ook atletiek- en rugbywedstrijden gespeeld en openlucht evenementen gehouden. Het stadion bevindt zich ten noordoosten van de stad Parijs.

stade de France

In het kleinere stadion Parc des Princes worden de thuiswedstrijden van Paris Saint-Germain afgewerkt. Het stadion wordt speciaal voor het EK uitgebreid van 42.000 naar 51.000 zitplaatsen. Het stadion bevindt zich nog net in het 16e arrondissement, dat is in het westelijke deel van Parijs. Hier bevindt zich onder andere het Bois de Boulogne en het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren, namelijk vanaf de oever van de Seine.

Hotels Parijs, onze tips

Een typisch Frans hotel is Résidence Foch, in het 16e arrondissement, Passy genaamd. Dit driesterren hotel ademt de Franse sfeer van vroeger, zonder dat het oubollig aan doet. Vanuit hier wandelt u zo Bois de Boulogne of Jardin d’Acclimatation in voor een gezellige picknick of een kopje koffie in het park. Het stadion Parc des Princes is op een klein uurtje wandelen van het hotel.

hotels parijs Residence Foch
Het Residence Foch hotel in Parijs

Iets dichter bij stadion Parc des Princes is Résidence Villa Escudier. Dit is een  gezellig driesterrenhotel met een heerlijke tuin om buiten te zitten. De wijk waar dit hotel staat heet Boulonge-Billancourt. Het stadion Parc des Princes is vanaf hier een klein kwartiertje lopen.

Het Residence Villa-Escudier hotel in parijs
Het Residence Villa-Escudier hotel in parijs

Liever wat dichter bij het Stade de France? B&B Hôtel Paris Saint-Denis Pleyel is slechts 20 minuutjes lopen van het stadion. Het moderne hotel is qua prijs een stuk goedkoper, omdat het buiten het stadscentrum van Parijs ligt. Gelukkig is het station van Saint-Denis ook vlakbij, dus wanneer je toch de stad in wilt, ben je er zo.

Direct een hotel in Parijs boeken

Het is verstandig om zo snel mogelijk een hotel in Parijs te boeken, voordat alles volgeboekt zit.

Plaats een reactie