Deadline doorgeven definitieve selecties EK 2024

De deadline voor het doorgeven van de definitieve selecties voor het EK 2024 voetbal in Duitsland is 7 juni 2024. Dit is precies een week voor de aanvang van het toernooi. Gastland Duitsland opent op 14 juni om 21.00 uur het toernooi met de openingswedstrijd in Poule A tegen Schotland.

Hoe moeten de selecties er uit zien?

De selecties voor het EK 2024 voetbal moeten bestaan uit maximaal 23 spelers. Daar waar de selecties van het WK 2022 en het vorige EK voetbal in 2021 nog mochten bestaan uit maximaal 26 spelers (vanwege de pandemie), kunnen de bondscoaches nu weer uiterlijk 23 voetballers in de definitieve selectie opnemen, waarvan er drie doelmannen zijn.

Mocht na de deadline van 7 juni 2024 een veldspeler geblesseerd raken, kan deze niet meer vervangen worden. Dit geldt niet voor de doelmannen, bij een blessure van een keeper mag na de deadline van 7 juni nog een doelman bij de selectie gehaald worden.

Koeman pleit voor grotere selecties

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal pleit voor een selectie van 26 spelers. “Kijk naar de belastbaarheid van spelers aan het einde van het seizoen. Weet je hoeveel landen nu al kampen met veel geblesseerde spelers? Het is absurd dat je geen 26 spelers meer mag selecteren” aldus de bondscoach van Oranje. Hij gaf daarbij aan dat dit ook leeft bij andere bondscoaches en dat hij het niet uitsluit dat ze een gezamenlijk beroep gaan doen bij de UEFA.

Het programma van het Nederlands elftal op het EK 2024 ziet er als volgt uit:

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie