Duitsland wint openingswedstrijd met ruime cijfers

Duitsland, het gastland van het EK 2024, heeft de openingswedstrijd tegen Schotland met ruime cijfers gewonnen. De Duitsers kwamen al snel in de eerste helft voorsprong, na twintig minuten stond het al 2-0 voor Duitsland. Florian Wirtz en Jamal Musiala maakten de doelpunten. In de 44e minuut kreeg de Schotse verdediger rood voor een overtreding in het eigen strafschopgebied en Duitsland kon dankzij de gegeven strafschop vlak voor rust de 3-0 maken. Kai Havertz schoot de penalty feilloos binnen.

Na de rust nam Duitsland iets gas terug, maar maakten nog wel de 4-0. Niclas Fuellkrug schoot hard binnen. Schotland kon de schade enigszins nog wat beperken door een gelukkig doelpunt. Rüdiger kreeg een bal op zijn achterhoofd waarna de bal in eigen doel vloog. Vlak voor tijd maakte Emre Can de einduitslag nog wat groter. Hij maakte de eindstand Duitsland-Schotland: 5-1

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie