Geen Paniniplaatjes van EK 2024, maar Topps EK plaatjes

Voor het eerst sinds het EK 1980 komt Panini niet met de bekendje voetbalplaatjes van het EK voetbal. Dus geen Paniniplaatjes EK 2024 tijdens het komende EK. Dit komt doordat Panini de rechten voor het gebruiken van de afbeeldingen niet verkregen heeft van de UEFA, de organisatie achter het EK voetbal. Panini begon in 1970 tijdens het WK 1970 met het uitbrengen van voetbalplaatjes. Het WK 2022 in Qatar was voor Panini voorlopig de laatste keer dat het de iconische voetbalplaatjes heeft uitgebracht.

Alternatief Paniniplaatjes EK 2024: Topps

Wie heeft de rechten dan wel ontvangen? Dat is Topps, een Amerikaans bedrijf dat de traditie van de plaatjes wel voortzet, maar dan dus onder de naam Topps EK 2024 voetbalplaatjes. Topps heeft de rechten voor het gebruik van de plaatjes tot en met het EK 2028 verworven.

José Mourinho ambassadeur van Topps EK plaatjes

Topps heeft voor het komende EK 2024 Topps José Mourinho als ambassadeur gestrikt. Hij moet het boegbeeld van de EK-campagne van Topps worden en gaat persoonlijk de spelers selecteren die op de EK plaatjes mogen.

Topps was al de officiële partner van de Champions League en is dat nu dus ook van het EK voetbal, Nations League en het EK voetbal voor vrouwen.

Zie ook https://uk.topps.com/ voor meer informatie over de Topps EK plaatjes.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie