Loting EK kwalificatie 2024 in Frankfurt

Loting kwalificatiegroepen

Op zondag 9 oktober 2022 vindt de loting voor de kwalificaties voor het EK 2024 voetbal plaats. Het loten zal in het Festhalle-expositiecentrum te Frankfurt worden uitgevoerd.

Deze loting gaat de groepsindeling bepalen waarin 54 Europese landen gaan strijden om voor hun plek op het EK voetbal in Duitsland. Dit EK zal in 2024 plaatsvinden, waarbij Duitsland gastland is. Voor komende loting is dus Frankfurt de gastheer. De stad was in 2003 ook het toneel van de loting voor het WK voetbal dat in 2006 in Duitsland gehouden werd. De EK 2024 kwalificaties worden gespeeld van maart 2023 tot en met november 2023. In maart 2024 volgen nog EK play-offs.

UEFA over loting

Philipp Lahm – toernooidirecteur van het EK voetbal in 2024 – liet het volgende weten: “De loting is een eerste stap voor teams die op het EK 2024 in Duitsland willen spelen. We kijken uit naar een spannende loting en wensen alle teams een sportieve en spannende competitie om te bepalen wie van Europa het beste is.”

‘CEO van UEFA Events SA’ Martin Kallen voegde hieraan toe dat de lotingen voor de kwalificaties en voor de eindronde van een EK grote internationale evenementen zijn. Martin Kallen zegt daar het volgende over: “Ze helpen de teams om te focussen om beter te worden. Messe Frankfurt is vanwege eerder opgedane ervaring en de passie voor grote evenementen een perfecte locatie voor het evenement.

Onderweg naar het komende EK is dit weer de nieuwste mijlpaal. Na de lancering van het logo, aankondigingen van de Leipziger Messe als internationaal uitzendcentrum, en de Elbe Philharmonic Hall als locatie van de laatste trekking.”

frankfurt toneel loting ek 2024 voetbal
Foto door Igor Flek via Unsplash

Messe Frankfurt (groep)

De grootste organisator van congressen, beurzen, evenementen en exposities is Messe Frankfurt. Deze werelds grootste organisator beschikt zelfs over een eigen expositieruimte. De Festhalle maakt alles mogelijk. Grote en internationale zaken worden hier gehuisvest. Deze multifunctionele ruimte biedt plaats aan maar liefst 15.000 mensen. Kortom, een geweldige locatie om bijdrage te leveren aan het EK van 2024. Meer over deze EK kwalificaties en ander voetbalnieuws lees je op deze website.

Het EK voetbal in Duitsland zal gespeeld worden van 14 juni tot en met 14 juli 2024. Bekijk hier het voorlopige EK 2024 voetbal speelschema.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie