Nederland speelt gelijk tegen Frankijk

Het Nederlands elftal heeft vanavond gelijk gespeeld tegen Frankrijk. In Leipzig bleef het 0-0. Frankrijk kreeg de beste kansen, maar Nederland zag een doelpunt van Xavi Simons afgekeurd worden. Oranje begon goed aan het duel en kreeg via Frimpong een goede kans op de openingstreffer maar de keeper van Frankrijk redde knap. Bij de Fransen was Antoine Griezmann een ware plaag voor Nederland, hij had van de bondscoach een vrij rol gekregen en die rol vulde hij als vanouds in: hij was overal en het scheelde heel weinig of hij had gescoord. Griezmann miste net de bal en Verbruggen redde bij een andere poging van Griezmann knap.

Beide landen staan nu op vier punten en kunnen de achtste finales van het EK 2024 eigenlijk niet meer ontgaan.

Wedstrijdstatistieken Nederland-Frankrijk

Opstellingen en wissels

Joey Veerman zat aan het begin van de wedstrijd, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd op de bank. Voor hem begon Jeremie Frimpong. Xavi speelde achter de spits op het middenveld.

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie