Ook Spanje naar kwartfinales EK 2024

Spanje heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Georgië en is door naar de kwartfinales van het EK 2024. Hierin gaan ze spelen tegen gastland Duitsland.

Georgië was brutaal op voorsprong gekomen in de eerste helft en even leek een grote stunt in de maak. Vanuit een voorzet ging de bal in de 18e minuut via verdediger Robin Le Normand in het eigen Spaanse doel. Spanje leek daardoor wat aangeslagen en had soms moeite met Georgië dat soms er snel uit kon komen.

Maar rust werden de verhoudingen rechtgezet: nadat Rodrigo Hernández voor rust de gelijkmaker had gemaakt, maakte Fabian Ruiz kort na rust de 2-1. Daarna was de selectie van Spanje een stuk beter dan zijn opponent. Nico Williams (3-1) en Dani Olmo (4-1) maakten de laatste twee doelpunten.

Statistieken Spanje Georgië

Geschreven door:

Als sportjournalist volg ik alle grote voetbaltoernooien zoals het EK voetbal 2024 en het WK 2026. Op ek2024duitsland.nl publiceer ik al het nieuws omtrent het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal. Daarnaast bundel ik alle informatie die beschikbaar is over het toernooi op deze website. Hiermee is dit de meest volledige en actuele website over het EK 2024 van Nederland en België.

Plaats een reactie